• BIST 9805.64
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Samos-Seferihisar feribot seferi yapılacak

Samos-Seferihisar feribot seferi yapılacak
Samos ile Seferihisar arasında haftada üç gün karşılıklı feribot seferleri yapılmasına ilişkin hazırlıklar sürüyor.

Samos-Seferihisar arası feribot seferleri yapılacak

Samos ile Seferihisar arasında haftada üç gün karşılıklı feribot seferleri yapılmasına ilişkin hazırlıklar sürüyor.

Seferihisar Belediyesi ile Yunanistan'ın Samos Adası Karlovassi Belediyesi arasında kardeş şehir protokolünün imzalanmasının ardından, Samos ile Seferihisar arasında haftada üç gün karşılıklı feribot seferleri yapılmasına ilişkin hazırlıklar sürüyor.

Yunanistan'dan bir firmanın üstlendiği feribot seferlerinin başlayabilmesi için Sığacık Teos Marina'nın işletmeciliğini yapan Kolin İnşaat firmasının yetkililerinin, Denizcilik Müşteşarlığına başvurarak "Uluslararası Gemi ve Liman Tesisi Güvenlik Kodu (ISPS belgesi)" alması gerekiyor. Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, seferlerin İzmir adına çok önemli bir proje olduğunu ve Sığacık'a gelen Yunanlıların İzmir açısından hem yaz hem kış döneminde büyük bir hareketlilik yaratacağını söyledi.

ISPS belgesinin başvurusunun bu kadar uzun süredir yapılamamasına anlam veremediğini belirten Soyer, Teos Marina İşletme Müdürü Cüneyd Acar'la uzun süredir görüştüklerini, takip etmeleri gereken yol haritası konusunda yardımcı olduklarını, işin başvuruya kaldığını, bunun da bu kadar süredir yapılamamış olmasına üzüldüğünü vurguladı.

Soyer, çok güzel bir limana sahip olduklarına değinerek, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz yıl açıldı, 450 yat kapasiteli. Kolin İnşaat tarafından işletiliyor. Feribot seferlerinin başlamasını bizden çok liman işletmesinin istemesi gerektiğini düşünüyorum. Hem Teos Marina hem de Seferihisar vakit kaybediyor. Buraya her gün Yunanlıların gelmesi, buradaki ekmeğin büyümesi demek. Biz Yunanlı dostları nasıl karşılarız, nerelere nasıl dikkatlerini çekeriz, halkımızın nasıl daha çok kazanmasını sağlarız diye uğraşıyoruz ama bu belgenin alınmasıyla ilgili sorunun çözülmesi için bir türlü somut bir adım atılamadı. Umarım kısa bir süre içerisinde bu sorunu çözerler. Hem kendileri hem Seferihisar kazanır."

Sığacık Teos Marina İşletme Müdürü Cüneyd Acar da bir danışmanlık firmasıyla görüştüklerini ve yapılması gerekenler konusunda bu firmanın rapor hazırladığını ifade ederek, "Biz de raporu Ankara'ya, merkezimize ilettik. Söyleyebileceklerim bunlar" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim