• BIST 9457.07
  • Altın 2497.709
  • Dolar 32.5927
  • Euro 34.8193
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Samsun 10 Ekim’de raylı sisteme kavuşuyor

Samsun 10 Ekim’de raylı sisteme kavuşuyor
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında ihalesi yapıldıktan sonra çalışmalarına başlanılan Hafif Raylı Sistem Projesi'nde mutlu sona gelindi.

Samsun 10 Ekim’de raylı sisteme kavuşuyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında ihalesi yapıldıktan sonra çalışmalarına başlanılan Hafif Raylı Sistem Projesi'nde mutlu sona gelindi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008 yılında ihalesi yapıldıktan sonra çalışmalarına başlanılan Hafif Raylı Sistem Projesi'nde mutlu sona gelindi. 106 milyon Euro’ya mal olacak proje kapsamında test sürüşleri devam ederken, sistem Ekim ayında resmi olarak açılacak.

Saatte 60 kilometre hız yapabilen fakat sistem çalışmaya başladığında ortalama 30 kilometre hız ile taşımacılık hizmeti verecek olan trenler, Gar Kaşağı'ndan Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne kadar toplam 29 durakta durup, 16 kilometre yol kat edecek. Günde yaklaşık 90 bin yolcu taşıması beklenen 16 trenden her biri tek seferde 280 kişi taşıyabilecek.

Türkiye'de raylı sistem bulunan 10’uncu il olan Samsun'da trenler hattı toplam 32 dakikada tamamlayacak. Trenlerin raylara uyum sağlaması, vatmanların eğitimi ve olası aksaklıkların tespit edilmesi amacıyla yapılan test sürüşlerine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, trenlerin yönetildiği kontrol merkezinde incelemelerde bulundu. Projenin zamanından önce bitirildiğine dikkat çeken Yılmaz, "Samsun raylı sistemi şehir merkezi ile üniversite arasındaki 16,5 kilometreyi kapsıyor. Bu hatta 8 gidiş, 8 geliş olmak üzere 16 tren ile yolcu taşıma hizmeti vereceğiz. Bu proje bundan 2 sene önce ihale edildiğinde 3 yıllık bir periyotta bitirilmek üzere planlanmıştı ama zamanından önce bitiriliyor. 10 Ekim tarihinde sistemi hizmete açacağız. Şu anda test sürüşleri yapılıyor, son derece güzel gidiyor. Toplam 10 tren bize teslim edildi, Ekim ayının 10'unda 14 tren ile hizmete başlayacağız. Geri kalan trenler de onu takip eden zamanlarda gelecek" dedi.

Kaynak: Tasimacilar

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim