• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesinde Delice-Havza hattı önerisi

Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesinde Delice-Havza hattı önerisi
Samsun-Ankara Hızlı Tren projesinde Delice-Havza arasına eklenecek bir hat ile bin 7 kilometre olan yol uzunluğunun 700 metre kısalacağı açıklandı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ankara-Samsun arası hızlı tren projesinde alternatif olarak Delice-Havza güzergahının eklenebileceğini söyledi.

Ankara-Samsun arası hızlı trenin bin 7 kilometre yol uzunluğuna sahip olduğunu kaydeden Vali Şahin, Delice-Havza hattının bu projede kullanılması halinde yol ağının 700 kilometre kısalacağına dikkat çekti.

Bu hat ile ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na bilgi verdiklerini kaydeden İbrahim Şahin, basın mensupları ile Sevgi Kafe’de yaptığı toplantıda, “Öncelikle davetimize icabet edip geldiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. İkinci teşekkürü bu seyahate ben gelmediğim halde katılan bütün arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Üçüncü teşekkürü de amacımıza uluşmamız dolayısıyla teşekkür ediyorum. Ama bu daha işin başlangıç aşamasıdır. Çünkü biz hızlı trenin Samsun’a bir an önce kazandırılması ile ilgili bir kamuoyu oluşturmak istiyoruz. Amacımız Samsun’da oluşan kamuoyunun Ankara’da, Devlet Demir Yolları Müdürlüğü’nde ve Ulaştırma Bakanlığı nezdinde daha etkin olunması ve bizim diğer illerden daha önce hızlı bir şekilde hızlı trene kavuşmamızdır. Bizim derdimiz, gayemiz budur. Biz hızlı trenin Samsun’da kamuoyu oluşturması amacı ile Samsun’da görev yapan ajans ve yerel medya temsilcileri için bir seyahat düzenledik. Bu seyahate ben baştan katılacağım, arkadaşlarla beraber gezeceğim demedim. Ben, olayların konduğu yerin projesinden alın, rayların kaynak yapıldığı ana kadar, sonra trenin rayların üstüne konulana kadar, tren konulduktan sonra da test yapılana kadar o yolu kullanan bir insanım. O güzergahı metre, metre bilirim. Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesine gelince, ben Samsun’a geldiğimden bu yana 4-5 tane konu benim için öncelikle sırada yer almaktadır. Bunlardan birincisi Hızlı Tren Projesi, ikincisi Medikal Cerrahi Aletler Projesi, üçüncüsü Samsun’dan Kuzey ülkelerine hava köprüsü ve turizm konusudur” dedi.

SAMSUN-ANKARA BİN 7 KİLOMETRE

Samsun Valisi İbrahim Şahin şunları dile getirdi. “Samsun-Ankara tren hattı şu anda 1007 kilometredir. Delice-Havza arasında sıfır yol maliyeti neredeyse otoyol kadar ucuz olacak. Burada herhangi bir viyadük köprü gerekmiyor. Bundan dolayıda maliyet çok düşük olacak. Bu güzergahta yapılacak hızlı tren projesi ile Samsun-Ankara tren hattı 700 kilometre kısalacaktır. Bunun yanında hem hızlı tren hemde yük taşımacılığı hattı yapılabilir. Biz bu projeyi hayata geçirirsek Samsun’da yaşayıp da Ankara’da çalışmak isteyen insanlar evini Ankara’ya taşımayacaklardır. Cumhurbaşkanımız Samsun’a toplu açılış törenine geldiği zaman Samsun’a hızlı tren geleceğini açıklamıştı. Her şey böyle olgunlaşmışken bizim bunun bir tarafından tutmamız gerekiyor. Bu konuyla ilgili basınımızda olumlu yazanlar da, olumsuz yazanlar da nihayetinde demir yolunu tartışıyorlar. Ben kendi adıma hedefi vurdum. Ama bu henüz başlangıç aşamasıdır. Bizim derdimiz Samsun kamuoyunu hızlı tren gelsin diye olgunlaştırmak değil, Samsun’da kamuoyu oluşturup hızlı trenin daha hızlı bir şekilde Samsun’a ulaşmasıyla ilgili Ankara’yı zorlamaktır. Hızlı Tren Samsun’a belki 2025′ de gelecektir ama biz bunu 2020 yılına veya daha erken bir zaman dilimine çekebilmek için Samsun’da bir kamuoyu oluşturmak istedik. Ne kadar bunu hızlı bir şekilde projelendirip inşaat aşamasına geçer ve hızlı tren Samsun’a ulaşırsa, nihayetinde Samsun kazanır. Biz burada ne kadar çok kamuoyu oluşturursak, hızlı trenin Samsun’a diğer illerden daha önce hızlı bir şekilde gelmesine yardımcı oluruz. Herkesin hızlı tren projesi için elinden geleni yapması lazım. Burada görev yaptığım süre içerisinde Samsun-Ankara Hızlı Tren Projesinin yapılması için ben tek başıma da kalsam elimden gelen her şeyi yapacağım. Sizler bu konforu gittiniz yerinde gördünüz. Katılımınızdan dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim