• BIST 9079.97
  • Altın 2325.121
  • Dolar 32.4616
  • Euro 34.8575
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Samsun gemisi Libya'ya hareket etti

Samsun gemisi Libya'ya hareket etti
Deniz Ticaret Odası'na bağlı özel şirketlere ait gemilerden "Samsun", Türk vatandaşlarının tahliyesi için İstanbul'dan Libya'ya hareket etti.

Samsun gemisi işçileri almak için Libya'ya gitti

Deniz Ticaret Odası'na bağlı özel şirketlere ait gemilerden "Samsun", Türk vatandaşlarının tahliyesi için İstanbul'dan Libya'ya hareket etti.

Sarayburnu'ndan saat 00.40'ta ayrılan, Deniz Cruise Ferrylines şirketine ait, Kaptan Atilla Günsur yönetimindeki gemide, 39 personel, İstanbul Deniz Şube Müdürlüğünde görevli 5 polis, 4 yolcu, Ulusal Medikal Kurtarma ekibinden bir doktor, 1 hemşire ve 2 teknisyen ile Anadolu Ajansı muhabirleri bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, Deniz Ticaret Odası'nın görevlendirdiği Samsun isimli yolcu gemisi 750 kişilik kapasiteye sahip. Gemi yaklaşık 40 saat sürecek bir yolculuğun ardından Libya'ya ulaşacak. İçinde sağlık ekiplerinin hazır olduğu gemide, Kızılay'a ait gıda, su ve ilaç paketleri de bulunuyor. Gemi ile ulaşılması hedeflenen ilk limanın Bingazi olduğu, buraya ulaşmak mümkün olmazsa Derne Limanı'nın hedeflendiği belirtildi. Son alternatif ise Mısır'ın İskenderiye Limanı olacak.

Sarayburnu'ndan hareket eden Samsun gemisine, 2 römorkör ile deniz polisine ait iki tekne eşlik etti. Geminin kalkışı sırasında halatlardan birisinin açılması unutulunca panik yaşandı. Bağlı kalan halat da çözülünce gemi yola çıktı. Bu arada, Türk vatandaşlarının tahliyesi için Libya'ya gönderilecek "Ankara" gemisiyle ilgili hazırlıkların sürdüğü ve bu geminin de hazırlıkların tamamlanmasının ardından Libya'ya hareket edeceği bildirildi. Rotasında seyreden 'İskenderun' adlı feribot da yakında Libya'ya varacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim