• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Samsun Hafif Raylı Sistemi'nin Tekkeköy Hattına başlandı

Samsun Hafif Raylı Sistemi'nin Tekkeköy Hattına başlandı
Samsun Organize Sanayi Bölgesi’ne giriş için yapılan köprünün raylı sistem çalışmaları kapsamında Karayolları 7. Bölge Müdürlüğünce yıkılması, sanayi esnafının işlerini yarı yarıya düşürdü.

Samsun Raylı Sistemin Gar İstasyonu’nda Tekkeköy ilçesine kadar uzatılması çalışmaları kapsamında, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü ekiplerinin Organize Sanayi Bölgesi girişinde yer alan köprüyü yıkarak yol açması, sanayi esnafının işlerini yarı yarıya düşürdü. Esnaf, çalışmanın biran önce tamamlanarak köprü inşaatının tamamlanmasını talep etti.

OSB’de reklam firması bulunan Mustafa Sancak isimli esnaf yaptığı açıklamada, köprünün kendilerine bilgi verilmeden yıkıldığını söyledi. Köprünün 4 aydır bitirilemediğini öne süren Sancak, ” Japonlar 57 günde bina yapıyor. Bunlar memur gibi sabah 8.00’de iş başı yapıyor, akşam 17.00’de çalışmalarına son veriyorlar. Talebimiz inşaatın hızlı bitirilmesidir. İşlerimiz yarı yarıya düştü. Personelimize maaş, durduğumuz yere kira ödüyoruz. Zor durumdayız “dedi.

KAMU ZARARI OLUŞTU

Akaryakıt İstasyonu İşletmecisi Fazlı Abdik ise aylardır iş yapamadıklarını belirterek “6 aydır, iki direk dikemediler. Zaten köprüyü yapalı 2 sene oldu. Raylı sisteme yol geçirmek için köprüyü yıktılar. O kadar para ziyan oldu. Raylı sistemi kötülemiyoruz, gelsin. Ancak, devletin parası ziyan oluyor. En az 5 milyon liralık maliyet var orada. Ayrıca işlerimiz yarı yarıya düştü. “diye konuştu.

KÖPRÜ 1 AYA BİTER

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır ise konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesi’nin talebi doğrultusunda köprünün Karayolları Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldığını belirterek, çalışmanın 1 aya bitmesinin planlandığını açıkladı.

Çakır raylı sistem çalışmaları hakkında şöyle konuştu ” Daha önce anahtar teslim yapmıştık, ancak şimdi güzergahı kendimiz açtık. İnşaat aşamasın bu yılın sonuna kadar bitireceğiz. Sonrasında tren alımları gerçekleştirilecek. Bu dönem içerisinde raylı sistemin Tekkeköy’e ulaştırmayı hedefiyoruz. ”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim