• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Samsun lojistik köy ödeneği onaylandı

Samsun lojistik köy ödeneği onaylandı
Samsun İl Genel Meclisi şubat ayı 4.birleşiminde 'Samsun Lojistik Köyü Projesi' ile ilgili hazırlanan rapor görüşülerek karara bağlandı.

Samsun'da uzun süredir görüşülen ve Tekkeköy ilçesine yapılması kararı alınan Samsun Lojistik Köy ile ilgili Samsun İl Genel Meclisi Plan ve Bütçe ile Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının raporu görüşüldü. Proje ile ilgili hazırlanan raporu açıklayan Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı İbrahim Tarım, "Samsun Lojistik Köyü Projesi başvuru sahibinin Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı olduğunu söyledi.

Arazinin İl Özel İdaresi adına istenmesi gerektiğini ve alanla ilgili 20 yıllık ot parası için 554 bin TL ödenmesinin uygun olacağını söyleyen Başkan Tarım, "5302 sayılı Kanun'un 64. maddesine göre düzenlenecek işbirliği protokolünde doğal ortak olarak alınması Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yüzde 20, Samsun İl Özel İdaresi'nin yüzde 20, Tekkeköy Belediyesi'nin yüzde 10, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın yüzde 35, Samsun Ticaret Borsası'nın ise yüzde 15'lik ortaklık payları nispetinde ortak olunması ve ortaklık protokolünün düzenlenmesine, projenin uygulama alanı olarak seçilen Tekkeköy ilçesi Aşağıçinik Mahallesi'nde bulunan taşınmazın tahsisinin İl Özel İdaresi adına istenmesine ve doğacak 20 yıllık 554 bin 553 TL ot parasının İl Özel İdaresi'nce ödenmesine, protokolün imzalanması sonrası ise diğer ortaklardan kendilerine düşen ortaklık payları nispetinde ödemenin tahsil edilmesine ve projenin hazırlık ve uygulama süreçlerinde doğabilecek giderlerin yine ortaklık payları nispetinde ödenmesine, İl Özel İdaresi protokol yapmaya Samsun Valisi Hüseyin Aksoy' un yetkili kılınması komisyonlarımızca uygun görülmüştür" dedi.
 
Komisyon Başkanı Tarım'ın açıklamalarını ve raporu eleştiren MHP Grup Başkanvekili Muhammet Bektaş, ödenecek olan 554 bin TL ot parasının ne olduğunu sorması üzerine açıklama yapan İl Özel İdaresi AR-GE Daire Başkanı Abdullah Gökbilgin, ücretin hazineye ödeneceğini söyledi.
 
Raporun okunmasından sonra, Plan ve Bütçe ile Sanayi ve Ticaret Komisyonlarının hazırlamış olduğu rapor meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Gündem, Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonu'nun hazırlamış olduğu raporların görüşülmesi ve önergelerin kabul edilmesiyle son buldu.
 
İSTANBUL HABER AJANSI
 
www.UlasimOnline.Com
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim