• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Samsun yeni bir yat limanına kavuşuyor

Samsun yeni bir yat limanına kavuşuyor
Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum Kurupelit Körfezi'nde hayata geçirilecek olan "Yat Limanı" inşaatı hızla devam ediyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum Kurupelit Körfezi'nde hayata geçirilecek olan "Yat Limanı" inşaatı hızla devam ediyor. 205 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen liman 900 metre uzunluğunda mendireğe sahip olacak ve kıyı çizgisi mesafesi 380 metreden oluşacak.
Su derinliğinin 5 metre olması planlanan limanda ilk aşamada farklı boyutlarda yat, tekne, yelkenli gibi deniz taşıtlarına hizmet verilecek.

Tesiste konaklama ve park alanlarının yanı sıra teknelerin bakımlarının yapılabilmesi amacıyla karaya çekilip yeniden denize indirilebilmelerini sağlayacak 50 ve 70 tonluk lift sistemleri yer alacak. Limanda ayrıca; kara ve deniz gözetleme kuleleri, otopark alanı, deniz kurtarma ve müdahale ekipleri, teknelerin lojistik ihtiyaçlarını karşılayacak tesisler, dalgıç hizmet birimi gibi donatılar bulunacak.

"YATÇILIK TURİZMİ TETİKLİYOR"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, 800 kilometrelik Karadeniz sahilinde hemen hemen hiçbir yerde amacına uygun olarak yapılmış düzgün bir yat limanı ya da marinanın olmadığını belirterek, "Bir tane bizim Yelken Kulüp'ün olduğu yerde küçük bir marina var. Ama unutulmamalı ki marina ve yat limanı aynı şeyler değil. Ancak bir marina da yapsanız imkansızlıktan bu yat limanı gibi kullanılıyor. Yatçılığın teşvik edilmesi için ki bence yatçılık turizmi tetikleyen çok önemli bir unsur bu yat limanı projesini çok önemsiyorum.

Profesyonelce işletilen böyle bir liman sadece Türkiye ya da Karadeniz'deki yatçılık turizmi için değil dünya yatçılarını da çeken bir iklim yaratabilir. Karşımızdaki Rusya, Ukrayna, Bulgaristan ve Romanya sahillerinde bu altyapı ve tesisler var ve Karadeniz'deki yatçılar çoğunlukla oralara gidiyor. Çünkü maalesef yeterli alt yapımız yok. İşte burada bu modern tesisi yapıp bu eksiklik ve ihtiyacımızı gidermek istiyoruz" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim