• BIST 9019.24
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Samsun'a 9 adet yeni tersane kurulacak

Samsun'a 9 adet yeni tersane kurulacak
Denizcilik Müsteşarlığı’nın yatırım programına göre Samsun’a 9 adet yeni tersane kurulması planlanıyor. Kurulacak olan 9 adet tersaneden 8’nin ihalesi yapıldı.

Samsun'a 9 adet yeni tersane kurulacak

Denizcilik Müsteşarlığı’nın yatırım programına göre Samsun’a 9 adet yeni tersane kurulması planlanıyor. Kurulacak olan 9 adet tersaneden 8’nin ihalesi yapıldı.

Müsteşarlığın yatırım programı arasında Türkiye"de 60"a yakın yeni tersane alanları kurulacak. Programa göre Samsun"a 9 adet yeni tersane kurulması öngörülüyor. Samsun"a kurulacak tersaneden 4"ü Tekkeköy İlçesi Selyeri mevkiine, 5 adeti Terme İlçesi Sivaslılar Köyü mevkiine kurulacak. Mevut Terme ilçesinde bir adet Tersanesi bulunan Samsun"da yeni yapılacak işletmelerle tersane sayısı 10"u bulacak.

"Tekkeköy"de bir parsel ihaleye çıkacak"

Tekkeköy Selyeri mevkiine yapılacak 4 adet tersanenin üçünün ihalesi gerçekleştirildi. İlçede tersane alanı için ayrılmış alanın 190 bin metre karesinde Atilla Makine Montaj İzolasyon. Taah. İnş. Tur. Nak. ve Tic. Ltd. Şti, 213 bin metrekare alanda C-M Denizcilik Sanayi ve Tic. A.Ş., 191 bin metrekare alanda Kanlar Denizcilik İnşaat Nakliyat Gemi İnşa Sanayi Tic. ve Ltd. Şti. yeni tersane inşaa edecek. 325 bin metre kare alanda yapılacak tersane için önümüzde ki aylar içinde ihaleye çıkılması planlanılıyor.

"Terme İlçesi"nde ihaleler tamam'

Terme İlçesi Sivaslılar Köyü mevkiine yapılması planlanan 5 adet yeni tersanenin ihalesi de gerçekleştirildi. Tersane alanı için ayrılmış 395 bin metrekare alanda Samsun Tersanesi, 406 bin metrekare alanda MBB Denizcilik ve Gemi İnşaat Sanayi Tic. A.Ş, 430 bin metrekare alanda Aksoylar Gıda Sanayi ve Tic. Şti., 376 bin metrekare alanda Çeltikçioğlu İnşaat Sanayi ve Tic. Ltd. Şti. ve 361 bin metrekare alanda Öktemler Denizcilik ve Gemi İnşaat Sanayi A.Ş yeni tersane inşa edecek.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim