• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Samsun'a 'hava kargo' görüşüldü

Samsun'a 'hava kargo' görüşüldü
Türk Hava Yolları (THY) Ankara Kargo Müdürü Suat Ericekli, THY Samsun Müdürü Ayşegül Özdemir ile birlikte Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu’nu makamında ziyaret ederek şehre hava kargo görüşüldü.

 

THY Kargo Müdürü Suat Ericekli, yürüttükleri çalışmalar hakkında Başkan Salih Zeki Murzioğlu’nu bilgilendirdi. Kargo taşımacılığını daha aktif hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden Suat Ericekli, “THY Kargo olarak kapasitesi yüksek olan şehirlerde sanayicilerimize yardımcı olabilmek amacıyla neler yapabileceğimizi tespit etmeye çalışıyoruz. Türkiye’nin çeşitli şehirlerini geziyoruz. Samsun’da kapasitesi yüksek kentlerimizden biri. İnşallah bundan sonra daha sık bir araya geleceğiz. Deneyimli bir satış ekibimiz var. Yapılanmamız içinde beş tane ilimizde Kargo Bölge Müdürlükleri mevcut. Ama diğer illerimizdeki satış müdürlerimiz bizlere güzel bir destek veriyorlar” dedi.
 
“SAMSUN’DAKİ TESİS MÜKEMMEL”
 
Yapı itibariyle Samsun’un kargo işine zaten hazır olduğunu belirten Ericekli, “İçinde soğuk hava deposu olan mükemmel bir hazır tesis mevcut. Kendine ait gümrük yapısı mevcut. İç hatlardaki yapılanması mükemmel. Burada ekstra bir şey yapmaya bir şey yok. Şu anda başlayın dediğiniz anda başlayabilecek bir yapıya sahip. Buradaki tesis başka illere nasip olmayan bir özellik. Samsun için çok büyük avantaj. Bilindiği gibi yakında Ankara’ya ikinci uçak seferleri olacak. Sabiha Gökçen’e de seferler başlayacak. Bu şekildeki ulaşım ağıyla kargoyu inşallah Türkiye’nin her tarafına entegre edeceğiz. Şu anda olmayacak bir şey yok. Yeter ki sanayicimiz bu tesisin öneminin farkına varsın. Bizim şu anda en büyük sıkıntımız bilinirlilik. Bilinirliği biraz daha artırmak adına bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Dünyanın en çok ülkesine uçan havayoluyuz. Uçak sayımız mükemmel seviyede. Böyle de bir hat ve tesis varken, buradaki sanayicimiz de üretiyor ve yurt dışına gönderiyorsa bunu neden THY ile yapmasın. Günümüzde zamanın ne kadar önemli olduğu herkes tarafından biliniyor. Hava kargoya bakıldığında diğer taşımalık sistemlerin biraz daha pahalı olarak görülebilir ama bunu zamana vurduğunuzda inanın para ikinci planda kalıyor. İnşallah sizin de katkılarınızla kargo hizmetimizi daha tanınır ve aktif hale getireceğiz. Biz, bu konuda sizin ve ekibinizin yardımlarınızı istiyoruz” diye konuştu.
 
“HAVA KARGO SAMSUN İÇİN BİR NİMET”
 
Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise hava kargo tesislerinin daha aktif hale getirmek için gereken desteği vereceklerini kaydederek, “Samsun’da kargo taşımacılığı başladığında gerçekten çok büyük mutluluk duymuştuk. Ama maalesef bundan yeteri kadar yararlanamadık. Samsun, üç limanı içinde barındıran ve 81 il içinde üç tanesine nasıp olan hava, kara, demir ve deniz ulaşım akslarına sahip bir şehir. Samsun’u lojistik kent yapma çabası içindeyiz. Bu konuda epey mesafe aldık. Lojistiğin içerisinde hava kargonun olması çok faydalı olur. Hava kargo bir nimettir ve bunun Samsun’a epey katkı sağlayacağına inanıyorum. Bunu mutlaka çok güzel bir biçimde çalıştırmalıyız. El ele vererek inşallah kargo tesislerini rantabl hale getiririz. Bundan endişeniz olmasın” şeklinde konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim