• BIST 9693.46
  • Altın 2511.683
  • Dolar 32.5751
  • Euro 34.7761
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Samsun'da hedef konteyner taşımacılığı

Samsun'da hedef konteyner taşımacılığı
Samsunport Uluslararası Liman İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Berzan Avcı, ''Samsun Limanı'nda 2011 yılında yaklaşık bin 200 gemiyle, 2 milyon 600 bin ton civarında yük taşındı'' dedi.

Samsun Limanı'nın cazibesi artıyor

Samsunport Uluslararası Liman İşletmeciliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Berzan Avcı, ''Samsun Limanı'nda 2011 yılında yaklaşık bin 200 gemiyle, 2 milyon 600 bin ton civarında yük taşındı'' dedi.

Avcı, yaptığı açıklamada, Samsun Limanı'nda önceki yıllara göre ithalat ve ihracat anlamında önemli hareketlilik ve büyüme gerçekleştiğini söyledi.

Samsun Limanı'nın konumu itibariyle Karadeniz Bölgesi'nin önemli faaliyet alanlarından birisi olduğunu belirten Avcı, ''Samsun Limanı'nda 2011 yılında yaklaşık bin 200 gemiyle, 2 milyon 600 bin ton civarında yük taşındı. Önceki yıl bu rakam 1 milyon 900 bin ton civarındaydı. Geçmiş dönemlerle kıyaslandığında ciddi bir artış söz konusu'' dedi.

Samsun Limanı'nın Türkiye ve Karadeniz'de stratejik bir noktada bulunduğunu ifade eden Avcı, şunları kaydetti:

''Karşımızda Rusya ve Ukrayna gibi ciddi pazarlar var. Bu ülkeler Türkiye için çok büyük bir pazar. Bu pazara gelecek ve gidecek yükler için, en yakın ve en uygun yer Samsun Limanı. Kara, hava ve demir yolları bağlantıları Samsun Limanı'nı her zaman cazip kılıyor. Yeni yapılan yatırımlar bu cazibeyi daha da artırıyor. 35 bin metrekarelik kapalı depoya sahip olduk. 60 bin ton kapasiteli 11 tane silo limanımızda mevcut. Bunları birleştirdiğimiz zaman Samsun Limanı serbest bölgeyle beraber 300-350 bin ton hububatı stoklama kapasitesine ulaşıyor. Samsun hububat alanında merkez olma konumunda. Daha önceki yıllarda stoklama alanında yaşanılan sıkıntılar artık yok. Bu alanda Samsun ciddi bir potansiyele ulaştı.''

BU YIL KONTEYNER TAŞIMACILIĞINA AĞIRLIK VERİLECEK

Bundan sonraki dönemde konteyner taşımacılığına önem vereceklerini dile getiren Avcı, şöyle devam etti:

''2012 yılı hedefimiz ağırlıklı olarak Karadeniz limanları içinde konteyner taşımacılığında söz sahibi olmak. Konteyner taşımacılığını, bulunduğumuz yerden daha iyi noktalara getirmek için bir takım çalışmalar yürütmekteyiz. Geçtiğimiz Ağustos ayında başlanan konteyner taşımacılığına ağırlık vermek istiyoruz. Bu durumun Samsun'a ciddi anlamda katma değer katacağını düşünüyoruz. Konteyner taşımacılığı, ithalat ve ihracata olumlu katkı sağlayacak. Dolayısıyla konteyner taşımacılığıyla buradaki en küçük ihracatçı bile malını dünyanın herhangi bir yerine pazarlayabilecek. Bunun için de konteyner taşımacılığına yönelik olarak alt yapı çalışmalarına ağırlık verdik. Saha ve ekipman anlamında ciddi bir çalışma yaptık. Konteyner taşımacılığında kullanıldığımız 104 bin ton kapasiteli bir vincimiz mevcut. Yakın zamanda iki tane dana vinç gelecek. Yani her geçen gün alt yapımızı güçlendiriyoruz'' diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim