• BIST 9458.34
  • Altın 2487.623
  • Dolar 32.5971
  • Euro 34.7998
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Samsun'da metrobüs çalışmaları başladı

Samsun'da metrobüs çalışmaları başladı
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistem tren hattının şehrin doğu istikametine uzatmaya yönelik inşaat çalışmalarına 2 ay içinde başlayacaklarını açıkladı.

 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistem tren hattının şehrin doğu istikametine uzatmaya yönelik inşaat çalışmalarına 2 ay içinde başlayacaklarını açıkladı.
 
Shell kavşağından Tekkeköy Kapalı Spor Salonu arasındaki güzergahta raylı sistemine dönüşebilecek metrobüs hattı kuracaklarını ifade eden Başkan Yılmaz, yeni hattın şehrin ulaşım aksını doğuya doğru geliştireceğini kaydetti.Gelecek ay hizmet vermeye başlayan Özel Liman Hastanesi'nde verilen kahvaltı programına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un şehir içi ve merkeze yakın ilçelerini ulaşım problemlerinin çözümüne yönelik başlattıkları çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Kentin batı ve doğu kesimlerindeki ulaşım problemlerini metrobüs ve raylı sistem hatlarıyla çözeceklerini dile getiren Başkan Yılmaz, doğu kısmındaki etkili inşaat çalışmalarına 2 ay içinde başlayacakları bilgisini verdi.
 
METROBÜS HATTI GELİYOR
 
Şehir merkezindeki raylı sistem Shell tren istasyonunu metrobüs hattıyla Tekkeköy kapalı spor salonuna bağlayacak metrobüs hattı proje hazırlıklarının sürdüğü bilgisini veren Başkan Yılmaz, "Arazide karşımıza çıkacak güçlükleri tek tek incelerek adım adım ilerliyoruz. Projenin balıkçı barınaklarına kadar olan kısmında önemli bir sorun yok. Ama balıkçı barınağından sonraki kesimlerde gerek petrol ofisi açıklarında gerekse bundan sonraki sanayi tren hattı ve eski Çarşamba Banliyö hattını kestiğimiz noktalarda farklı inşaatlar, köprülü geçişler ortaya çıkıyor. Onları ileride raylı sisteme dönüşeceğimizi var sayarak düzeltmek ve bu anlayış içinde hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Muhtemelen 1-2 ay içinde inşaat çalışmasını etkili bir biçimde başlatacağız. Taşeron destekli emanet karışımı bir çalışmanın içine gireceğiz. Şehrimizin ulaşım aksını doğuya doğru geliştirme çabası içindeyiz. Yani Derbent geçişinde metrobüs hattıyla birlikte yeni bir koridor çıkacak. O hat ileride raylı sisteme dönüşebilir. Balıkçı barınağı ile petrol ofisi arasındaki deniz tahkimatını söküp azıcık genişletmeye ihtiyacımız var. Onun dışında o kesimde önemli bir konu yok." dedi.
 
TAFLANA SAHİLDEN ULAŞILACAK
 
Kurupelit Körfezi'ne kadar tamamlanan sahil yolu projesinde İncesu Köprüsü'ne kadar ulaştıklarını anlatan Başkan Yılmaz, "Ama İncesu Köprüsü'nden sonra kıyı kenar çizgisine tecavüzlü bazı mülkiyetler var. Bunların tespitleri yapılıp istimdatları veya işgallerse kaldırılmasına dönük süreç işliyor. Burada amacımız şu. Önümüzdeki nisan-mayıs aylarına kadar Taflan sahillerini de kapsayan Dereköy'e kadar olan kesimi bitirmek istiyoruz. Bir tur otobüsü sahil yolundan Bafra istikametine doğru çıktığında Taflan'a kadar sahilden kesintisiz gidebilmesine yönelik çalışmamız var. Bu proje kuş cennetine, oradan da Bafra'ya kadar devam edecek bir program. Önümüzdeki 2-3 yıl içinde bu yolu kuş cennetine kadar bağlarız. Ama bunun etrafında yapılacak tesisler, oteller, lokantalar, spor akraksiyon tesisleri, hizmet tesisleri, belki zaman alabilir ama biz projeksiyonu üzerinden geçilebilir hale getireceğiz." açıklamasında bulundu.
 
LOJİKTİK OSB İNŞAATI BAŞLIYOR
 
Samsun Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile çalışmaları yürütülen Lojistik organize Sanayi Bölgesi Projesi'nde sona yaklaştıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Bu konuda artık mülkiyetleri edinme aşamasına geldik. Büyükşehir Belediyesi ile Valiliğimiz arasındaki birlikte kurduğumuz koordinasyonla birlikte Tekkeköy'de bin 500 dönümlük alan Lojistik hizmetleriyle ilgili alt yapı hizmetlerinin yapılabilmesine dönük plan, proje aşamalarında ilerliyor. Bunun yanında özel sektörümüz de doludizgin yapması gereken hizmetleri yapıyor. Gerek organize sanayi bölgemizde gerek, gıda OSB'de gerekse hizmet sektöründe her şey hızla devam ediyor. Liman Hastanesi de 48 yataklı butik hastane. Ama Samsun'da 5 bine yakın yatak kapasitesine sahibiz. Sağlık sektöründeki bu gelişme, nüfus bakımından daha büyük şehirlerde dahi yok. Samsun'un sağlık kenti olma yönünde hızla geliştiğini görüyoruz. Bu konuda önüne engel çıkan arkadaşlarımıza hukuk yolunda yardımcı olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim