• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Samsung akıllı telefonda hedef büyüttü

Samsung akıllı telefonda hedef büyüttü
Samsung Electronics’in, Android 2.3 Gingerbread işletim sistemi ile çalışan akıllı cep telefonu Galaxy S II, 24 Haziran’da Türkiye pazarında satışa sunulacak.

Samsung akıllı telefonda hedef büyüttü

Samsung Electronics’in, Android 2.3 Gingerbread işletim sistemi ile çalışan akıllı cep telefonu Galaxy S II, 24 Haziran’da Türkiye pazarında satışa sunulacak.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Sung Yong Hong, Galaxy S II’nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, Galaxy S II’nin lansmanı yapılan ülkelerde ciddi bir başarı elde ettiğini belirterek, Kore’de bir ayda 1 milyon, Almanya’da ise iki haftada 100 bin satış rakamına ulaştığını söyledi.

Sung Yong Hong, "Samsun Electronics, dünya akıllı telefon pazarında yılın ikinci yarısında bir numara olmayı hedeflemektedir" dedi.

Samsung Electronics Türkiye Cep Telefonları Direktörü Selçuk Mirza da, dünyada akıllı telefon pazarının yüzde 60, Ortadoğu ve Kuzey Afrika’da ise yüzde 200’ün üzerinde büyüme yaşadığını belirterek, geçen sene satışa sundukları Galaxy S’in 14 milyon satış rakamına ulaştığını kaydetti.

Bu yılın ilk çeyreğinde Galaxy S’in yanına beş yeni ürün ekleyerek portföylerini genişlettiklerini ifade eden Mirza, Galaxy S II’nin de dahil olmasıyla birlikte Türkiye’de 399 lira ile 1.699 lira aralığında bir akıllı telefon portföyüne sahip olduklarını söyledi.

Geçen yılın ilk çeyreğinde 2,7 milyon akıllı telefon satışı gerçekleştiren Samsung’un, 2011’in ilk üç ayındaki 10,8 milyonluk satışıyla yüzde 350 büyüdüğünü belirten Mirza, "Türkiye pazarında da geçen yılın Haziran ayında yüzde 4,5 olan pazar payımız bu yılın nisan ayında yüzde 14,2 oldu. Önümüzdeki aylarda bu rakam çok daha yukarılara çıkacak" diye konuştu.

Mirza, Android’in ise 2010 yılında 67 milyon ile yüzde 22 olan pazar payının, 2011’de 179 milyon adetle yüzde 38’e yükselmesinin ve 2012’de akıllı telefon pazarının yarısının Android telefonlardan oluşmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

Soruları da yanıtlayan Mirza, henüz satışa çıkmadan büyük talep olan telefonun pazardaki satış kanallarına ulaşması için gerekli önlemleri aldıklarını, bulunamama sıkıntısı yaşanmasını beklemediklerini söyledi.

Galaxy S II’nin yakın alan iletişimi (NFC) özellikli versiyonunun bu yılın Eylül ayında Türkiye’ye getirilmesini beklediklerini belirten Mirza, bu yılın Temmuz-Ağustos aylarında iki yeni Samsung tableti de Türkiye pazarına sunmak için hazırlandıklarını kaydetti.

-GALAXY S II- Galaxy S’in bir üst modeli olarak piyasaya sürülen Samsung Galaxy S II, 8,49 milimetre kalınlığa, 116 gram ağırlığa ve Galaxy S’e göre yüzde 14 daha büyük 4,3 inç Super Amoled Plus ekrana sahip bulunuyor.

Ön yüzünde 2 megapiksel, arka yüzünde ise fotoğraf ve video çekimi için 8 megapiksel kamerası bulunan telefon, 1.2 GHz çift çekirdekli uygulama işlemcisi ile Android 2.3 Gingerbread platformunu kullanıyor.

Galaxy S II için Google Android Market, Samsung Apps ve yerel olarak da Samsung Android Market’ten uygulama indirmek mümkün olurken, telefon iGo navigasyon ve 8 gigabayt SD kartla birlikte satılacak. Cihaza Samsung 7/24 Sinema, Idefix Kitaplık ve Mekanist uygulamaları da dahil olacak.

24 Haziran 2011’de 1.699 lira son kullanıcı fiyatıyla operatör mağazaları, elektronik zincirler gibi pek çok kanaldan satışa sunulacak Galaxy S II için 20 Haziran’a kadar ön talep toplanacak. Ön talepte bulunan ve çekilişle belirlenen 222 kişi "golden pack", 2 bin 222 kişi ise "silver pack" ile çeşitli avantajlara sahip olacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim