• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Samsung bir rekor daha imza attı

Samsung bir rekor daha imza attı
Apple’ın en büyük rakiplerinden biri olan Samsung bir rekora daha imza attı. İkinci çeyrekte Samsung, yaklaşık 4 buçuk milyar dolar net kâr elde etti.

Apple’ın en büyük rakiplerinden biri olan Samsung bir rekora daha imza attı. İkinci çeyrekte Samsung, yaklaşık 4 buçuk milyar dolar net kâr elde etti.

Güney Kore’nin dünyaca ünlü teknoloji markası Samsung Electronics, ikinci çeyrekte 47 trilyon 600 milyar Kore wonu (yaklaşık 41 milyar dolar) gelir sağladı. 6 trilyon 720 milyar Kore wonu (yaklaşık 6 milyar dolar) brüt kâr sağlayan Samsung, 5 trilyon 190 milyar Kore wonu (yaklaşık 4 buçuk milyar dolar) net kâr elde etti.

Bir önceki çeyreğe göre Samsung, gelirinde yüzde 5′lik bir büyüme yaşarken net kârında ise yüzde 15′lik büyüme gösterdi.Bir önceki aralık olan 2012 yılı birinci çeyrekte rekor seviyeye ulaşan Samsung, böylelikle kendi rekorunu tekrar kırmış oldu.

Samsung’un basınla paylaştığı bildiride Avrupa’da yaşanan ekonomik krize rağmen kendi tarihlerindeki en büyük kâra ulaşmalarını ürettikleri kaliteli ürünlere bağladı. Samsung, kalitesine nispeten ürettikleri kaliteli ürünlerin pazarda rakiplerini kolayca geçtiklerini ifade etti.

Samsung’un raporunda ikinci çeyrekte en az karı yarı iletken ürünlerde elde ettiği belirtildi. Bu pazarda 1 milyar dolar brüt kâr elde eden Samsung, geçen sene ikinci çeyreğe göre gerilese de, bir önceki çeyreğe göre gelirinde yükselme yaşadı.

En büyük kar cep telefonlarından geldi

İkinci çeyrekte rekor kırmalarına en büyük katkı ise Samsung’un pazarı dolduran mobil ağ cihazları oldu. Ürettikleri tabletler ve akıllı cep telefonları sayesinde ikinci çeyrekte yaklaşık 23 milyar dolar gelir elde eden Samsung, bu pazardan yaklaşık 4 milyar dolar brüt kâr sağladı. Uzmanlar Samsung’un bu kadar fazla gelir elde etmesini, Apple’ın yeni ürün üretmemesiyle beraber Samsung’un Galaxy Note ve Galaxy S 3′ü pazara sürmesine bağladı.

Samsung yaptığı açıklamasında, gelirlerini artmasını sağlamak için dünyanın içinde bulunduğu ekonomik krizi göz önünde bulundurarak buna uygun strateji geliştirdiklerini aktardı. Öte yandan uzmanlar Samsung’un borsadaki değerinin uzun sürü yükseleceğini ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim