• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Samsung, fotoğraf makinası'nda devrim yapıyor

Samsung, fotoğraf makinası'nda devrim yapıyor
Dünyanın teknoloji liderlerinden Samsung Electronics, ödüllü NX ekosistemine kazandırdığı yenilikleri duyurdu.

Dünyanın teknoloji liderlerinden Samsung Electronics, ödüllü NX ekosistemine kazandırdığı yenilikleri duyurdu. Samsung’un tanıttığı yeni cihazlar, kullanıcıların gereksinimlerini karşılayarak mevcut pazara meydan okuyan yenilikçi ürünlerin, sürekli olarak geliştirilmesi konusunda Samsung’un hassasiyetini bir kez daha ortaya koyuyor. Samsung aynı zamanda, pazarda çığır açan yeni ürünü GALAXY Camera’yı da tüketicilere tanıttı. GALAXY Camera yüksek performanslı fotoğraf çekme kalitesi ile en son çıkan Android OS ve 3G/4G bağlantısını buluşturan yepyeni bir ürün olma özelliği taşıyor.

“Görsel iletişimin yeni bir boyut kazandığı bir dönem yaşıyoruz” diyen Samsung Electronics Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Dijital Görüntüleme Müdürü Myoung Sup Han, “Samsung olarak görüntülemenin; sınırları, dilleri ve toplumları aşan en önemli iletişim aracı olduğu inancındayız. İki yeni NX mercek ve yeni GALAXY Camera’yı geliştirerek, dünyanın her bir köşesindeki fotoğraf ve cihaz tutkunlarına, bugüne kadarki en iyi dijital görüntüleme teknolojisini sunuyoruz. Bu sayede; fotoğraf makinesi pazarının daha da gelişmesine duyduğumuz bağlılığı bir kez daha kanıtlamış olduk” dedi.

2012 yılında, kendisine ait olan kompakt sistem fotoğraf makinesi serisine (NX20, NX210 ve NX1000) Wi-Fi bağlantısını ekleyen ilk şirket olarak, dijital görüntüleme pazarındaki liderliğinin altını bir kez daha çizen Samsung, geliştirmiş olduğu 12-24mm F4-5.6 ED ultra-geniş zum mercek ve 45mm F1.8 orta-uzak mesafe büyüten ana mercek ile, lider konumunu açık ara pekiştirmiş oldu. Böylece Samsung’un her düzeydeki fotoğrafçıya, sürekli başarı konusunda güçlü destek sunan NX fotoğraf makinesi serisinin profesyonel lens sayısı toplamda 11’e ulaştı.

Hafif, taşınabilir ve kullanımı kolay
NX ailesine katılan yeni lensler, fotoğraf makinesi tutkunlarına yaratıcı potansiyellerini sonuna kadar kullanma şansı sunarken, sahip oldukları sistemin hafif ve kolay taşınabilir olmasını da sağlıyor.  

Ultra-geniş açısı sayesinde 12-24mm F4-5.6 ED lens hem büyüleyici doğa manzaralarını görüntüleme, hem de sınırlı iç mekanlarda fotoğraf çekmede kusursuzluğu elde etme niteliğine sahip. Yalnızca 208 gram olan ağırlığı ve kompakt, taşınabilir tasarımı ile seyahat fotoğrafçıları için ideal bir arkadaş... Olağanüstü keskinlik ve düşük kromatik görüntü bozulmasını garanti eden, ekstra düşük dağılımlı cam mercek ve iki asferik cam lens sayesinde görüntü kalitesi daha da yükselmiş oluyor.

Orta-uzak mesafeyi büyüten ana mercek arayışında olan fotoğrafçılar, Samsung’un pro-standart sığ derinliğin yanı sıra, alan ve arka plan bulanıklığı sunarak bokeh bakımından eşsiz, çarpıcı portre fotoğraflarını mümkün kılan 45mm F1.8’sına hayran kalacaklar. Parlak F1.8 diyafram açıklığı aynı zamanda; pürüzsüz ve süper-sessiz otomatik odak yaratan adımlı motoru ile, gece görüşü ve kapalı alan şartlarında dahi müthiş performans elde edilmesi anlamına da geliyor. Mercek, hafif taşınabilirlik özelliği ile katı metal gövde ve taşıma olanağını bir arada sunuyor. Ayrıca 45mm mercek; kullanıcının poz süresi, diyafram açıklığı ve ISO ayarlarını kolayca yapmasını mümkün kılan Samsung’un i-Function sistemine de uyum gösteriyor.

Görsel iletişim döneminde yeni bir standart

Görsel iletişimde yeni bir dönemin kapılarını açan GALAXY Camera, yüksek performanslı fotoğraf teknolojisini en son çıkan Android™ 4.1 platform (Jelly Bean) ve kablosuz internet bağlantısı özelliği ile birleştirerek; yüksek kaliteli fotoğraf çekme, üzerinde değişiklikler yapabilme ve paylaşabilmenin yanı sıra, her an her yerden kolayca ve anında video kaydı olanağı arayanlar için eşsiz bir fırsat sunuyor.

21x süper yüksek zum merceği ve canlı, parlak 16M BSI CMOS sensörü ile GALAXY Camera olağanüstü kalitede fotoğraflar çekilebilmesini mümkün kılıyor. Ürün ayrıca ileri fotoğrafçılığı bütün düzeydeki fotoğrafçılar için sunan bir dizi modu bir araya getiren ‘Smart Pro’ teknolojisini de içeriyor. Kolay menü sistemi bulunan, ortama göre fotoğraf makinesinin ayarlarını otomatik olarak yapan, ön-ayarlı senaryo seçeneklerini de içeriyor. Bütün bu nefes kesici özellikler 4.8” (121.2mm) HD Super Clear LCD ekranla hayat buluyor.

GALAXY Camera 3G, 4G ve kablosuz bağlantı sağlayarak uzaktan fotoğraf paylaşımını mümkün kılıyor.  Bağlantı, hızlı online izleme ve çoklu çalışmanın yanı sıra, pil ömrünü etkilemeden yüksek hızda görüntü işleme özelliğini de sunan 1.4GHz Dört Çekirdek İşlemci ile destekleniyor.

NX1000, NX210 ve NX20 ile dahili internet

Samsung’un NX kompakt sistem fotoğraf makineleri (NX1000, NX210 ve NX20) dahili internet teknolojisi sunarak kullanıcıların ekstra herhangi bir kart veya araç kullanmadan internete bağlanabilmelerini sağlıyor. Her üç NX modelinde de, Samsung’un kendi üretimi olan ve renk ve detaylar açısından zengin, yüksek kaliteli görüntü sağlayan 20.3 megapiksel APS-C CMOS sensör bulunuyor.

•    NX1000 göz alıcı kompakt ve kolay taşınabilir tasarımı ile hem çekici, hem de kullanışlı özellikler sunuyor.  Sahip olduğu Smart Auto 2.0 ve Smart Link Hot Key gibi bir dizi özellik olağanüstü fotoğraflar çekmeyi ve anında paylaşmayı mümkün kılıyor.
 
•    NX210 internet fonksiyonlarına kolay ulaşım sağlıyor ve fotoğraflarınızı, sevdiklerinizle anında paylaşmanıza olanak tanıyor. 3.0 inç AMOLED ekranı kullanıcıların görüntü ve Full HD filmleri olağanüstü çözünürlükle izlemelerini sağlarken, Samsung Mobile Link veya TV Link özellikleri sayesinde de telefon, internet bağlantılı TV gibi diğer cihazlarla bağlantı kurulmasını mümkün kılıyor.

•    NX20, DSLR’nin sahip olduğu profesyonellik hissini veren, ancak bununla birlikte boyut ve ağırlık açısından orantılı ve kolay taşınabilir fotoğraf makinesi arayışında olan amatör ve profesyonel fotoğrafçılar için kusursuz bir seçim oluşturuyor. 1/8000s Hızlı Objektif hızı ile 3.0 inç Super AMOLED döner ekranında eşsiz güzellikte görüntü elde ediliyor. 

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim