• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Samsung Galaxy S6 yeniden doğuyor

Samsung Galaxy S6 yeniden doğuyor
Galaxy S5’in halefi olacak olan yeni telefon ile ilgili de çok önemli iddialar dün Sammobile tarafından duyuruldu.

Samsung için şu sıralar Galaxy Note 4 ve Note Edge ön planda olsa da, Galaxy S6 için de uzun zamandır çalışıldığını biliyoruz. Galaxy S5’in halefi olacak olan yeni telefon ile ilgili de çok önemli iddialar dün Sammobile tarafından duyuruldu.

S6’nın çıkış tarihi hakkında hiçbir bilgi yok. Ancak Galaxy S serisi telefonlar şimdiye kadar hep Mobil Dünya Kongresi’nden kısa bir süre önce tüketiciye sunuldu. 2015 yılında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi ise 2 Mart’ta gerçekleştirilecek. Bu yüzden Galaxy S6’nın da Şubat sonu veya Mart başında tanıtılmasını bekliyoruz. Fiyat konusunda ise neredeyse 1 yıl öncesinden konuşmak pek mantıklı olmayacaktır ancak telefonun 2000 TL üzerinde olacağını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Projede çalışan ve ismi açıklanmayan Samsung görevlileri telefon hakkında çok sayıda özelliği açıklığa kavuşturmuş durumda. Galaxy S6, Samsung içerisinde Project Zero ismiyle biliniyor, bu da telefonun büyük bir değişime gideceğini, sıfırdan başlayacağını ifade ediyor. Sıfırdan başlamaktan kastedilen ise büyük ihtimalle tasarım alanında. Önce Galaxy Alpha, sonra da Galaxy A serisi telefonlarıyla metal kasaya sahip ve gerçekten şık telefonlar ortaya koyan Samsung, Galaxy S6 ile alıştığımız o standart ve nispeten ucuz görünen tasarımdan uzaklaşacak gibi.

Ekran çözünürlüğü, Note 4’teki gibi 2560×1440 piksel QHD olacak. Şaşırtmayan bu çözünürlük bilgisine rağmen, ekran boyutu hala gizemini koruyor. Samsung mühendislerinin ve yöneticilerinin tam olarak boyutta karar kılamadığını düşünsek de 5.5 inç gibi bir boyut bekliyoruz.

Arka kamera da benzer şekilde Galaxy Note 4’te gördüğümüz Sony imzalı IMX240 olacak. Samsung içerisinde şu an kamera konusunda tartışılan şey ise kameranın 16 MP mi yoksa 20 MP mi olması gerektiği. İki durumda da kameraya optik görüntü sabitleme özelliğinin gelmesini umuyoruz. Telefonun ön kamerası, kısa zaman önce tanıtılan Galaxy A serisindeki 5 MP kameralardan olacak. Depolama alanında ise Samsung’un giriş seviyesini 32 GB’a çekeceği söyleniyor. 64 ve 128 GB seçeneklerin yanında microSD desteğinin de olacağını düşünüyoruz.

Yonga setine baktığımızda ise, Galaxy S6’nın, şirketin kendi üretimi olan aktif 64-bit desteği sunacak Exynos 7420 ile piyasaya sürülmesini bekliyoruz. Galaxy Note 4’te karşımıza çıkan Exynos 5433 de teknik olarak 64bit desteği sunsa da, Samsung çip için şimdilik yalnızca 32 bit desteği veriyor. Android 5.0 Lollipop güncellemesi telefona geldikten sonra bunun da değişeceğini düşünüyoruz. Sekiz çekirdekli Exynos 7420 işlemci, dört adet Cortex A57, dört adet de Cortex A53 çekirdeğe ev sahipliği yapacak. Ek olarak daha önce Exynos işlemcilerinde Intel modemlerine yer veren Samsung, bu sefer yine kendi üretimi Exynos Modem 333’ü tercih edecek. Broadcom’un BCM4773’ü de Galaxy S6’da bizimle buluşacak ve Wi-Fi, Bluetooth ve GPS’i tek bir çipte birleştirerek, şu an piyasadaki diğer telefonlara nazaran daha az güç tüketimi olması sağlanacak. Galaxy S6, önceki senelerde gördüğümüz gibi bir de Qualcomm Snapdragon işlemcili bir model ile çıkacak. Qualcomm’un ilk 64-bit üst seviye yonga seti olan Snapdragon 810’un kullanılmasını bekliyoruz.

Son olarak Samsung Galaxy S6’nın model numarası bulunuyor, operatör ve bölgeye göre değişiklik olsa da, S6’nın model numaraları SM-G920 ve SM-G925 olacak. Çıkış tarihi dışındaki tüm bilgilerin tek bir kaynaktan geldiğini göz önünde bulundurursak, hemen hepsine inanmamak gerekiyor. Ancak dedikodu kapıları çok büyük bir şekilde açılan Galaxy S6 için önümüzdeki günlerde çok daha büyük bilgiler bekliyor olacağız.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim