• BIST 8970.53
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Samsung telefonda dünya lideri oldu

Samsung telefonda dünya lideri oldu
Güney Koreli elektronik devi Samsung, akıllı telefon satışlarında ABD'li Apple'ı geride bırakarak dünya liderliğine oturdu.

Samsung telefonda dünya lideri oldu

Güney Koreli elektronik devi Samsung, akıllı telefon satışlarında ABD'li Apple'ı geride bırakarak dünya liderliğine oturdu.

Strategy Analytics adlı şirketin araştırmasına göre; Samsung, temmuz, Ağustos ve eylül aylarında toplam 27,8 milyon adet akıllı telefon sattı. Apple, aynı dönemde 17,1 milyon adet satarken, Finlandiyalı Nokia 16,8 milyon adet rakamına ulaştı.

Apple müşterilerinin bu 3 aylık dönemde şirketin yeni telefonu iPhone 4S'nin piyasaya sürülmesini beklediği, satışlardaki gerilemenin bundan kaynaklandığı belirtildi.

Strategy Analytics adlı şirket ayrıca, toplam cep telefonu satışlarında Apple'ın Çinli ZTE tarafından geçilerek 5 numaraya gerilediğini bildirdi. Cep telefonu pazarında Nokia yüzde 27,3'lük payla 1 numarada bulunuyor. Samsung yüzde 22,6 pazar payıyla ikinci, LG ise yüzde 5,4 ile üçüncü sırada bulunuyor. ZTE'nin pazar payı yüzde 4,7, Apple'ın payı ise yüzde 4,4 oldu.

Güney Koreli Samsung üçüncü çeyrekte 3,08 milyar dolar kar etti

Güney Koreli elektronik devi Samsung üçüncü çeyrekte 3,08 milyar dolar kar etti.

Dünyanın en büyük hafıza çipi ve LCD üreticisi Samsung, güçlü akıllı telefon satışlarına rağmen bu yıl Temmuz-Eylül döneminde karının geçen yıl aynı döneme göre yüzde 21 düşerek 3,08 milyar dolar olduğunu açıkladı. Şirket, geçen yıl aynı çeyrekte 4 milyar dolar kar etmişti.

Şirketin, söz konusu çeyrekte gelirleri ise geçen yıl aynı çeyrekle karşılaştırıldığında yüzde 3 artarak 37 milyar dolar oldu.

Samsung, üçüncü çeyrekte telekomünikasyon bölümünün satışlarının yüzde 37 yükselişle 13,4 milyar dolar olduğunu, böylece bu çeyrekte tüm zamanların en yüksek çeyrek satışlarının elde edildiğini kaydetti.

Şirket, bu artışta Samsung Galaxy akıllı telefonlarının güçlü satışlarının etkisi olduğunu bildirdi.

Samsung, Temmuz-Eylül döneminde Amerikalı Apple'ı geçerek dünyanın en fazla akıllı telefon satan şirketi oldu.

Samsung, bu çeyrekte 27,8 milyon, Apple 17,1 milyon ve Nokia 16,8 milyon akıllı telefon satarak, akıllı telefon piyasasında sırasıyla yüzde 23,8, yüzde 14,6 ve yüzde 14,4 pazar payına sahip oldular. Nokia'nın, 2010 yılının üçüncü çeyreğinde akıllı telefon piyasasındaki payı yüzde 33 olarak kayıtlara geçmişti.

Dünyada üçüncü çeyrekte toplam akıllı telefon satışı geçen yıl aynı çeyreğe göre yüzde 44 artışla 117 milyon olurken, Samsung, Apple ve Nokia dışındaki şirketlerin toplam satışı 55,3 milyon ve pazar payları yüzde 47,3 oldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim