• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Samsunport'ta hedef 35 milyon dolar

Samsunport'ta hedef 35 milyon dolar
Ceynak Lojistik ve Ticaret A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Arcan Fayatorbay, "Samsun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. olarak ileriye yönelik yatırım çalışmalarımız kapsamında hedefimiz 35 milyon dolar" dedi.

Fayatorbay yaptığı açıklamada, Samsun Limanı'nı 2008 yılının Mayıs ayında gerçekleştirilen ihale sonucu Ceynak Lojistik ve Ticaret A.Ş. olarak 36 yıllığına 125,2 milyon dolara devraldıklarını ve adını Samsunport, Samsun Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. olarak değiştirdiklerini hatırlattı.

Limanda o günden bu yana önemli yatırımlar yaptıklarını ve yatırımlara devam edeceklerini söyleyen Fayatorbay, Samsunport'un yakın gelecekte büyük bir öneme sahip olacağını vurguladı.

"Limanı devraldığımız günden itibaren 22 milyon doların üzerinde yatırım gerçekleştirdik" diyen Fayatorbay, yatırım çalışmaları kapsamından limanı baştan aşağı elden geçirdiklerini ifade ederek, yaptıkları çalışmaları şöyle sıraladı:

"20 bin metrekare kapalı depo, 8 adet dikey çelik silo, konteyner, istif ve elleçleme sahası dahil olmak üzere toplam 130 bin metrekare saha betonlama, 500 metre rıhtım rehabilitasyonu, alt ve üst yapı elektrik ve su tesisatının yenilenmesi, aydınlatma sisteminin yeniden yapılması, atölye binası, gümrük birimleri için bina ve hangarı, bir anda 8 adet vagonun boşaltabileceği yaklaşık 3 bin metrekare kapalı vagon boşaltma havuzu, mevcut devraldığımız kapalı ambarların (12 bin metrekare) yenilenmesi, konteyner vinci dahil olmak üzere 6 adet farklı kapasitelerde mobil vinç, 7 adet loader, 20 adet çekici, 12 adet dorse, devir aldığımız ekipmanların revizyonları, 7 adet kantar bahse konu olan yatırımlar dahilinde bunları gerçekleştirdik. Ayrıca planlanması yapılmış önümüzdeki 4 aylık periyotta tamamlanması düşünülen, liman geneli network alt yapı çalışmaları, CCTV kamera alt yapısı ve donatımı tüm modern limanların vazgeçilmez işletim aracı olan liman otomasyon sistemi yatırımlar içinde yer almaktadır."

-"YATIRIMLAR DEVAM EDECEK"-

İlerideki süreçte yatırımların devam edeceğini vurgulayan Fayatorbay, "Biz liman işletici firma olarak bölge ticaretine pozitif katkı sağlayacak, ihracat ve ithalatı tetikleyici alanlarda yatırımlara devam etmeyi planlıyoruz. Burada müşteri memnuniyeti ve ihtiyaçları yapılacak olan yatırım planlamalarında rol oynayacak ana faktör olacaktır" diye konuştu.

Yapacakları yatırımların istihdama mutlak bir katkı sağlayacağına değinen Fayatorbay, şöyle devam etti:

"Özelleştirme ihalesine katılırken ülke ekonomisine yapılacak pozitif katkının yanında bölge insanına istihdam yaratmak başlıca hedeflerimiz arasında yer almaktaydı. Bu bağlamda liman genelinde yaklaşık 200 eleman bölgeden seçilip değişik departmanlara yerleştirildi. Bununla birlikte limanımızdan hizmet alan firmalar da göz önüne alındığında bu rakamın 1000 kişinin üzerine çıktığını düşünmekteyiz."

Yatırım hedeflerine de değinen Fayatorbay, "Samsun Uluslararası Liman İşletmeciliği AŞ. olarak ileriye yönelik yatırım çalışmalarımız kapsamında hedefimiz 35 milyon dolar" dedi.

Samsun ilinin karayolu, tren yolu ve kabotaj servisleri ile diğer limanlara bağlantısı göz önüne alındığında çok geniş bir hinterlanda sahip olmasından ötürü ayrıca son zamanlarda yapılan çalışmalar neticesinde lojistik üs olmaya hak kazandığını ifade eden Fayatorbay, Samsun Limanı'nın önemine işaret ederek şunları kaydetti:

"Dolayısıyla çok geniş bir hinterlanda yük akışında deniz ayağı olarak limanımızın önemi yadırganmayacak kadar büyüktür. Konteyner elleçlemesinden, açık yük trafiğine, RO-RO hizmetlerinden vagon ferry servislerini bir bütün olarak bünyesinde bulunduran global liman yöntemi anlayışını benimsemiş bir tesisi bölge yatırımcılarına sunmak en büyük arzumuz olup bu yöndeki çaba ve çalışmalarımız devam edecektir."

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim