• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

San Francisco yolcuları o anları anlattı

San Francisco yolcuları o anları anlattı
San Francisco’da yaşanan uçak kazasının nedeniyle ilgili belirsizlik devam ederken, yolcular ve görgü tanıkları dehşet anlarını anlattı.
Kazanın pilotaj hatası kaynaklı mı yoksa mekanik bir sebeple mi olduğu henüz belirlenemezken güvenlik birimleri terörist saldırı ihtimali üzerinde de duruyor. Soruşturmada görev yapan FBI sorumlularından David Johnson olayla ilgili olarak “soruşturmanın geldiği noktada herhangi bir terörist eylem görüntüsü bulunmuyor” şeklinde konuştu.
 
Uçağın bağlı olduğu Asiana Airlines tarafından da pilotların deneyimli isimler olduğu ve uçakta da mekanik bir arıza tesbit edilmediği açıklaması yapıldı.
 
Seul-San Francisco seferi yapan uçağın inişe geçtiği sırada yaşanan kazada iki kişi hayatını kaybederken 49 kişi de ağır yaralanmıştı. Boeing 777 tipi uçakta 291 yolcu ve 16 kişilik mürettabat bulunuyordu. Vedpal Singh ayakta tedavi edilen yolculardan:
 
“Uçağın kuyruğu yere vurdu. Büyük bir ses duydum. Kırıldığını düşündüm. Uçak savrulmaya başladı ve pistin dışına doğru döndü. Son olarak şu an bulunduğu yere geldiğinde de yangın başladığını gördük.”
 
Sekope Tagilala ise kaza sırasında havalimanını gören bir noktada bulunan görgü tanıklarından:
 
“Uçağın kuyruğu piste çarptı. Büyük bir patlama duydum ve parçalandığını sandım. Normal bir iniş değildi. Uçak yerle çok sert bir şekilde buluştu. Gürültünün sonrasında da savrulmaya başladı. Korkunç bir şey olacağını düşündük.”
 
Kazanın ardından San Francisco havalimanı tümüyle ulaşıma kapanmıştı, Pazar günü erken saatlerde iki pist tekrar açıldı fakat çok sayıda uçuş çevre havalimanlarına yönlendirildi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim