• BIST 9679.8
  • Altın 2477.505
  • Dolar 32.435
  • Euro 34.4544
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Sanal uçuşa hazır mısınız?

Sanal uçuşa hazır mısınız?
Havacılık sizin için bir tutku ama pilot olmak için paranız ve zamanınız mı yok? Öyleyse her biri birbirinden heyecanlı ve kapsamlı uçuş simülatörleri sizi bekliyor..

Sanal uçuşa hazır mısınız? 

Havacılık sizin için bir tutku ama pilot olmak için paranız ve zamanınız mı yok? Öyleyse her biri birbirinden heyecanlı ve kapsamlı uçuş simülatörleri sizi bekliyor..

İnsanoğlu için 20. yüzyılın en büyük gelişmelerinden biri uçmak oldu diyebiliriz. Gözünü havaya çeviren insanlar için yerde olmak hep yetersiz kaldı. Lisans sahibi bir pilot olacak para ve zamana sahip değilseniz ama uçmak tutkunuzsa bilgisayar oyunları sizin için biçilmiş kaftan. Kokpitte uçmanın keyfini çıkarmak için yazının devamını okumanızı tavsiye ederim, çünkü en iyi uçuş simülatörlerini araştırdık.

FLIGHT SIMULATOR 2002
Birçok oyun editörü tarafından, bilgisayarda oynanabilen uçuş simülatörleri arasında en çok beğenileni oldu. Oyun içerisinde iniş ve kalkış yapabileceğiniz 21 binden fazla havaalanı bulunuyor. Oyunda, Boeing 747-400, Cessna 172S Skyhawk SP gibi 12 adet uçağı kullanmanın keyfini çıkarırken Bell 206B Jet Ranger III helikopterini de uçurabilirsiniz. Bu simülatörün önemli özelliklerinden biri ise bazı şehirlerin son derece detaylandırılmış olması. Mesela Chicago, Los Angeles ve Hong Kong gerçeğine o kadar yakın olmuş ki bu şehirlerin üzerinde uçarken orada olduğunuzu hissedebilirsiniz. Farklı hava şartları için yaratılan efektler de son derece etkileyici.

FLIGHT SIMULATOR X: ACCELERATION
Bu uçuş simülatörü, uçuş eğitiminde kullanılabilecek kadar gerçekçi yapılmış. Oyundaki uçuşlar gerçek zamanlı. Bir yerden bir yere uçarken gerçek hayatta geçen zamana göre uçuyorsunuz. Oyunun içeriği oldukça kapsamlı. Flight Simulator 2002’deki gibi birçok araç bu oyunda da mevcut. Ancak bu oyundaki asıl farklılık eğlenceli görevler sayesinde yaratılmış. Bu görevlerde bazen Red Bull Air Race’te yarışıyorsunuz, bazen iniş–kalkış eğitimi alıyorsunuz, bazen de kötü hava şartlarına karşı performans uçuşu yapıyorsunuz. Oyundaki yüksek gerçeklik, pilotluk eğitimini pekiştirmek ya da kendini pilot gibi hissetmek isteyenler için birebir.

FALCON 4.0: ALLIED FORCE
Eğer çocukken hep bir F-16 pilotu olmak istediyseniz bu oyun tam size göre. Oyunun hazırlanması 7 yıl alsa da beklemeye değmiş. İnanılmaz grafik ve ses efektleri, nefes kesen görevlerle Falcon 4.0: Allied Force, muhtemelen şu ana kadar çıkmış en düzgün savaş uçağı simülatörü. Türk Hava Kuvvetleri’nin de kullandığı F-16’larla manevranızı yaparken ya da belirtilen hedefi bombalarken, kendinizi bir anda bir subay olarak görmeye başlayabilirsiniz. Simülasyonda kokpit içerisindeki her şey gerçeğine uygun tasarlanmış. Daha da ötesi düşmanların yapay zekâsı o kadar gelişmiş ki kendinizi gerçek bir savaşın ortasındaymış gibi hissedeceksiniz.

INDEPENDENCE WAR
Dünyayı kurtarmak için uzaya bir uçuş yapmaya ne dersiniz? Cevabınız “Evet”se size uçuş simülatörü olarak Independence War’ı öneriyoruz. Konu öyle kurgulanmış ki kendinizi aşırı kaptırıp bütün gün bu oyunun başından kalkmayabilirsiniz. Simülatörün verdiği bilimkurgu keyfinin dışında uçuş keyfi de unutulmamış. Son derece farklı ve diğerlerine göre güzel bir alternatif. Ne de olsa insan hayatında kaç kere uzay gemisi uçurur ki?

AIR CONFLICTS SECRET WARS
Tarih meraklısı ve adrenalin tutkunuysanız bu oyun tam size göre. Air Conflicts: Secret Wars Birinci ve İkinci Dünya Savaşı zamanında meydana gelen hava muharebelerini konu alıyor. Oyun 8 Eylül’de piyasaya çıktı ama öncesinde çok fazla ses getirdi. Tasarımcı firma Games Farm’ın tanıtım videosunda çarpışmaların ne kadar heyecan verici olduğu ve grafikler üzerinde ne kadar uğraşıldığı gösteriliyor. Kokpit içinde savaşırken, oyuna kendinizi kaptırmamanız son derece zor. 16 farklı uçakla 48’den fazla görev üstlenebiliyorsunuz. İsterseniz internet üzerinden 8 arkadaşınızla birlikte oynayabileceksiniz.

HaberTürk

www.UlasimOnline.Com  

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim