• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Sani Şener’e “havacılık kahramanı” ödülü

Sani Şener’e “havacılık kahramanı” ödülü
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen Global Airport Development konferansında, havalimanı işletmeciliği sektöründe son 20 yılda dünyada öne çıkan en önemli lider olarak gösterildi.

 

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Fransa’nın Nice kentinde düzenlenen Global Airport Development konferansında, havalimanı işletmeciliği sektöründe son 20 yılda dünyada öne çıkan en önemli lider olarak gösterildi.
 
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, havalimanı işletmecileri ve yapımcılarıyla, danışmanlık firmaları ile finans kuruluşlarını  bir araya getiren Global Airport Development (GAD) konferansında 400 delegenin oylarıyla sektörün en öne çıkan lideri olarak ödüllendirildi. Bu yıl 20. kez düzenlenen konferansta ilk kez beş kategoride onur ödülleri verildi. Sani Şener, GAD katılımcıları tarafından “iyi zamanlarda olduğu gibi zor zamanlarda da bütünlüklü bir strateji ve berrak bir vizyonu koruyarak seçkin bir performans sergileyen bir lider” olması nedeniyle “Endüstri Kahramanı – Industry Hero” ödülüne layık görüldü.
 
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Yatırımcılar ve havalimanı işletmecileri arasındaki en etkin buluşmalardan biri olarak GAD konferansında bu şekilde ödüllendirilmekten büyük onur duyduk. Bu etkinlik, tüm dünyada havalimanı özelleştirmelerinin başladığı ve hızlandığı 1990’lı yılların başlarından itibaren, özel sektörün uygun strateji ve modelleri bulmak üzere deneyimlerini paylaştığı önemli bir platform işlevi gördü. Türkiye, küreselleşme dalgasını gecikerek ancak 2000'li yıllarda yakaladı. Özellikle havacılık sektöründe yapılan başarılı özelleştirmeler ve serbestleştirme politikalarıyla son 10 yılda hızlı bir büyüme gösterdi. TAV, bu büyümeyi arkasına alarak ilerledi ve bugün havalimanı endüstrisinin küresel liderleri arasına girdi. Bu ödül, Türk havacılık sektörünün ve bugün 27 farklı pasaporta sahip 50 bin kişiden oluşan TAV ailesinin başarısının ödülüdür” dedi.
 
GAD konferansı bu yıl 40 ülkeden 100’den fazla havalimanı ve 50 yatırımcı kurumun yöneticilerinin katılımıyla Fransa’nın Nice kentinde toplandı. 4-7 Kasım tarihlerinde Le Meridien Hotel’de gerçekleşen konferansta “havalimanlarının değişen yapısı ve büyüme potansiyelleri, yolcu deneyiminin geliştirilmesi, havacılık dışı gelirlerin artırılması ve havalimanı finansmanı” gibi konu başlıkları tartışıldı.
 
Sani Şener, geçtiğimiz günlerde de 174 ülkedeki 1751 havalimanının bağlı olduğu ACI World yönetim kuruluna Avrupa kıtasını temsilen seçilmişti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim