• BIST 8718.11
  • Altın 2247.714
  • Dolar 32.332
  • Euro 35.1694
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

SAP projesinin ilk aşaması tamamlandı

SAP projesinin ilk aşaması tamamlandı
Dünyanın en saygın havayolu şirketleri arasında yer alan Türk Hava Yolları’nda hayata geçirilen SAP projesinin ilk aşaması tamamlandı.

 

Projeyle birlikte Türk Hava Yolları’nın operasyonel verimliliğinde artış sağlanırken, kurumun küresel boyuttaki iş süreçleri hızlanacak. Proje, Türk Hava Yolları’nın 150 çalışanı ve 10 ülkeden 100’ün üzerinde SAP danışmanından oluşan 250 kişilik uluslararası bir ekip tarafından hayata geçirildi.
 
Türk Hava Yolları, ilk aşaması tamamlanan SAP projesi ile bütünleşmiş bir sistem kullanmanın avantajlarına sahip olarak operasyonel verimliliğini artırmayı ve SAP’nin yenilikçi çözümleri aracılığıyla süreçlerinde iyileşme sağlamayı hedefliyor. Hayata geçirilen SAP projesinin devreye alınması kapsamında, Türk Hava Yolları’nın arka ofis finans ve lojistik süreçlerinin SAP tabanlı standardizasyonuna yönelik çalışmalar başarıyla tamamlanmış bulunuyor.
 
Türk Hava Yolları çalışanları SAP çözümlerini kullanarak bütünleşmiş BT süreçlerinin sunduğu avantajlardan yararlanırken, yöneticiler ise daha doğru ve hızlı karar alabilecekler.
 
Türk Hava Yolları Genel Müdürü Doç. Dr. Temel Kotil projeyle ilgili olarak şunları söyledi: “Attığımız bu adımla birlikte, operasyonel mükemmelliğe yönelik yolculuğumuzda önemli bir gelişme kaydetmiş bulunuyoruz. Projenin bundan sonraki aşamalarında da bu hedefimize doğru ilerlemeyi sürdüreceğiz.”
 
SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin ise şu noktalara değindi: “Türk Hava Yolları ile oluşturduğumuz başarılı işbirliği neticesinde, projenin ilk aşamasının tamamlanmış olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Hayata geçirilen projenin, uluslararası havayolu endüstrisinde örnek bir çalışma olarak kabul göreceğine inanıyoruz. Avrupa’nın en iyi havayolu seçilmiş bulunan ve operasyonel mükemmelliği ön planda tutan Türk Hava Yolları’nın, yenilikçi ve benzersiz SAP çözümleriyle başarılarını katlayarak artıracağına inanıyoruz.”
 
Projenin ilk aşaması, Türk Hava Yolları’nın “Globally Yours” sloganını da akla getiren bir şekilde, 150 Türk Hava Yolları çalışanı ve 10 ülkeden 100’ün üzerinde SAP danışmanından oluşan uluslararası bir ekip tarafından hayata geçirildi. Proje küresel çapta sürdürülüyor ve SAP ekibinde Türkiye, Güney Afrika, Hindistan, Almanya, İtalya gibi ülkelerden katılan uluslararası proje ve havayolu tecrübesine sahip uzmanlar bulunuyor.
 
Proje kapsamında insan kaynakları temel süreçlerinin canlıya geçişi Ocak 2013’te gerçekleşecek. 2013 yılının ikinci yarısında ise, operasyonel satın alma, network kârlılığı, uzun dönemli planlama, e-işe alma ve performans yönetiminin canlı kullanıma alınmasıyla birlikte proje döngüsünün tamamlanması hedefleniyor. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim