• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Sapanca'da 'klasik otomobil' rallisi

Sapanca'da 'klasik otomobil' rallisi
Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir araya gelen Klasik Otomobil Kulübü üyeleri, 1930'lu yıllardan kalma otomobilleriyle klasik otomobil rallisine katıldı.

Sapanca'da 'klasik oto' rallisi

Sakarya'nın Sapanca ilçesinde bir araya gelen Klasik Otomobil Kulübü üyeleri, 1930'lu yıllardan kalma otomobilleriyle klasik otomobil rallisine katıldı.

Sapanca Güral Wellness Park Otel'de düzenlenen etkinliğe aileleriyle katılan klasik otomobil tutkunları, araçlarıyla 1930'lu yılların nostaljisini yaşattı. Otomobilleri bir süre otelin otoparkında sergileyen kulüp üyeleri, beyaz flamanın sallanmasıyla 68 kilometre uzunluğundaki parkurda belirlenen hız limitlerine uyarak, ralliyi üst sıralarda tamamlamak için yarıştı.

Kulüp başkanı Aydın Harezi, kulüplerinin 1990 yılında kurulduğunu belirterek, düzenledikleri Güral Sapanca Rallisi'ne 40 klasik otomobilin katıldığını söyledi.

19 Mayıs'ta Batı Anadolu Rallisi düzenleyeceklerini anımsatan Harezi, “Güral Sapanca Rallisi, 2011 Türkiye Şampiyonası'na puan verecek ilk rallimiz. Bu, Batı Anadolu Rallisi'ne bir ön hazırlık, ısınma turu diyebiliriz. Bugün güzel bir başlangıç ve güzel bir gün” dedi.

Harezi, kulübün 400'e yakın üyesi bulunduğunu belirterek, “Her geçen gün üye sayımız artıyor. Klasik otomobillere merak arttıkça üye sayımız da artıyor. Bugün ralliye 40 araç katılıyor. 1930'lı yıllardan başlayarak 1970'li yılların sonuna kadar her türlü, her modelde araç var” diye konuştu.

Ralliye “Ford Galaxie” marka otomobiliyle katılan perküsyon sanatçısı Burhan Öçal ise kulübün fahri üyesi olduğunu kaydederek, Amerikan otomobilleri kullandığını söyledi. Öçal, “Kullandığım otomobil 3500 cc, 8 silindir. 270 beygir gücü, en büyük kasa, 4 kapı. Bagajı da 10 tane bavul alır. Yıllardır fırsat buldukça kaçıyorum ama burada olmak için 3-4 randevumu iptal ettim. Yurt dışında olmalıydım” dedi.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim