• BIST 9079.97
  • Altın 2322.902
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9788
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Sarıgül: VIP taksilere son vereceğim

Sarıgül: VIP taksilere son vereceğim
Mustafa Sarıgül, Mayıs ayının ikinci haftasında, Salı günü, saat 14.00'te İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin toplanacağını hatırlatarak, "Orada alacağım ilk karar, 'VIP taksilere' son vermek olacak" dedi.

Yeşilköy'deki Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi'ni ziyaret eden Sarıgül, burada yaptığı konuşmada, taksicilerin sorunlarını çok iyi bildiğini söyledi.

Sarıgül, babasının da geçmişte taksicilik yaptığını ifade ederek, "Gece saat 02.00'de yağmur yağarken, çevre yolunda lastik patladığı zaman, levye ve krikoyu nasıl kaldırdığınızı çok iyi biliyorum" diye konuştu. 

Taksicilerin "başlarının tacı" olduğunu dile getiren Sarıgül, şöyle devam etti:

"Neden taksici esnafımız öğleden sonra sinirli oluyor biliyor musunuz? Onu ben biliyorum. Çünkü sabah saat 06.00'da arabayı alıyor, üçte teslim etmesi lazım. Teker dönüp, yevmiye çıkmadıysa, o zaman taksici arkadaşımız sinirli oluyor. 30 Mart akşamı İstanbul Büyükşehir Belediyemizde, orada Fahrettin (Can) Başkan olacak. Sizlerin temsilcileri orada olacak. Öyle yağma yok. Fiyatları kendiniz belirleyeceksiniz. Fiyatları kendiniz planlayacaksınız. Sizin kamu görevi yaptığınızı bilen, şoför Hakkı Baba'nın oğlu İstanbul'a geliyor." 

Mustafa Sarıgül, Taksiciler Kooperatifi üyelerinin, 29 Aralık'ta İstanbul'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için Atatürk Havalimanı'nda yapılan karşılama töreni sırasında kendilerine yoğun ilgi gösterdiğini ve bu ilgiyi unutamadığını ifade etti.

İstanbul'daki bazı otellerde "vip taksi" uygulamasının başlatıldığını iddia eden Sarıgül, "Yazılan cezaları söylemek istemiyorum, ruhsatlarda alınan paraları söylemek istemiyorum. Fakat şunu biliniz ki; Mayıs'ın ikinci haftası, Salı günü, saat 14.00'te İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi toplanacak. Orada alacağım ilk karar 'vip taksilere' son vermek olacak" ifadesini kullandı.

Sarıgül, vatandaşlar arasından parti ayrımı yapmayacaklarını kaydederek, İstanbul'da barış, özgürlük ve demokrasi dönemini başlatmak istediklerini sözlerine ekledi.

Sarıgül taksi koltuğuna oturdu

Atatürk Havalimanı Taksiciler Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Can ile bir taksiye binen ve kendisi şoför koltuğuna geçen Sarıgül, 30 Mart'taki mahalli idareler seçimlerine atıfta bulunarak, "İstikametimiz Saraçhane. Bu taksi İstanbul Büyükşehir Belediyesine gider. Gelmek isteyenler gelsin" şeklinde konuştu.

Sarıgül, daha sonra taksiden inerek, kendisine yönelik sevgi gösterisinde bulunan Mehmet İzci isimli vatandaş ile görüştü.

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim