• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Sarıkamış'ta balon kazası: 1 ölü,1 yaralı

Sarıkamış'ta balon kazası: 1 ölü,1 yaralı
KARS'ın Sarıkamış İlçesi'ne bağlı Asboğa Köyü yakınlarında aşırı rüzgardan dolayı balondan düşen 60 yaşındaki pilot Hüseyin Özkan Büyükoğlu öldü, 1 kişi de yaralandı.

 

Kaza, bugün saat 08.00 sıralarında Sarıkamış İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Asboğa Köyü yakınlarında meydana geldi. Bölgede balon turizmini geliştirmek amacıyla yapılan gezi sırasında aşırı rüzgar nedeniyle 4 kişinin bulunduğu balon, acil iniş yapmak istedi. Bu sırada pilot Hüseyin Özkan Büyükoğlu düşerek sürüklendi ve başını kayalıklara çarptı.
 
Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, kazada pilot Hüseyin Özkan Büyükoğlu'nun öldüğünü, 1 kişinin ise bacağının kırıldığını söyledi. Kaymakam Ermiş, şöyle dedi: "Balon inişe geçince rüzgarla sürükleniyor. Yere sert bir şeklide iniyor. Balonda 4 kişi bulunuyor. Bunlardan 3'ü zaten mürettabat. Balonu kullanan pilot Hüseyin Özkan Büyükoğlu, arkadaşlarına sert iniş yapacağını, sıkı tutunmalarını söylüyor. Ancak, kendisi balonu indirdiği için sıkı tutunamıyor.
 
İniş sırasında balondan taşlık bir alana düşüyor ve kayalıklara çarpıyor. Balonda içindeki hava boşalana kadar sürükleniyor. Büyükoğlu, başını taşa çarpıyor. Balon turizmini geliştirmek amacıyla yapılan bir etkinlik. Dün de bir deneme yapılacakmış hava rüzgarlı olduğu için ertelemiş. Hüseyin Özkan Büyükoğlu, tecrübeli, 'hocaların hocası' diye biliniyor. Olaydan hemen sonra haberimiz oldu ve ambulansları bölgeye gönderdik. Kalbi duran hocaya 20 dakika boyunca kalp masajı yapılıyor ve Sarıkamış Devlet Hastanesine götürülüyor. Ancak burada yaşamını kaybediyor. Balonda bulunanlardan 2'sinin durumu iyi, bir kişinin bacağı kırılmış." 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim