• BIST 9679.8
  • Altın 2487.92
  • Dolar 32.42
  • Euro 34.4592
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C

Sarkozy, Komşu'ya savaş gemisi verecek

Sarkozy, Komşu'ya savaş gemisi verecek
Fransa’nın krizdeki Yunanistan’a 4 tane ‘hayalet’ savaş gemisi vereceği haberi Almanya’da tepkiyle karşılandı. Fransa’nın 300 milyon euro değerindeki gemileri Yunanistan’a 5 yıllığına bedava vereceği öne sürülüyor

Sarkozy, Komşu'ya savaş gemisi verecek

Fransa devlet başkanı Nicolas Sarkozy, Türkiye’ye karşıt kim varsa desteklemeye devam ediyor. Fransa’daki başkanlık seçimi nedeniyle Ermenistan’a gidip “soykırım tezleri”ne destek veren Sarkozy, şimdi de ekonomik kriz içindeki Yunanistan’a 4 adet savaş gemisini 5 yıllığına bedava vererek, Atina’yı Türkiye’ye karşı denizde güçlendirmeye çalışıyor. Gemilerin Fransa'nın devlet tersanesi olan DCNS'de geliştilirip üretildiği belirtiliyor.

Paris-Atina arasındaki bu gizli silah pazarlığının tam da Kıbrıs Rumları’nın Güney Akdeniz’de petrol ve gaz aramaya başlaması ve Türkiye’nin de aynı sulara açılması sırasında meydana gelmesi dikkat çekti. Akdeniz’de petrol krizine Atina da karışmış ve Türkiye’nin bölgede provokatif hareketlere girişmemesini istemişti. Ankara ise Rumların ortak haklar bulunan sularda KKTC’yi dışlayarak bu arama ve sondaj faaliyetine girişmesini “provokatif” olarak nitelemişti.

Aynı günler içinde İsrail de Yunanistan ve Kıbrıs Rumları ile dayanışma ve askeri işbirliği içine girmişti. Tam bu olayların sıcak noktasında Fransa’nın devreye girerek Atina’ya 5 savaş gemisini bedava vermesi Türkiye’ye karşı “hasmane” bir davranış olarak nitelenebilir.

Olay aslında, Alman Spiegel online haber sitesinin bir haberi ile ortaya çıktı. Bu habere göre Alman deniz silah sanayicileri ve korvet üreticileri Fransa’nın bu hamlesini öğrendiler. Gemi yapımcıları bunun üzerine Merkel’e başvurarak Sarkozy’nin önlenmesini ve bu ticaretin durdurulmasını istediler.

Çünkü Yunanistan’ın borçlarını ödeyememe konusu giderek netlik kazanırken, böyle bir gemi ticareti sonunda Alman vatandaşının kesesinden çıkacak. Sonunda Yunanistan’ın Fransa’dan aldığı gemilerin parasını ödeyemeyecek ve bu paralar Avrupa Kurtarma Fonu EFSF üzerinden, yani Alman vatandaşlarının vergileriyle ödenecek.

Alman gemi üreticileri işte bu gerekçeyle Merkel Hükümeti’ne başvurunca haber basına sızdı. Haberin detaylarına göre Fransa ile Yunanistan arasında yapılan anlaşmaya göre Fransa bu yıl 2, gelecek yıl da 2 gemiyi Yunan donanmasına teslim edecek.

Gemilerin her biri 300 milyon euro değerinde ve “hayalet gemi” adı verilen radara yakalanmayan türden gemiler. Gemilerin bordoları özel olarak bir kalkan görevi görmek üzere tasarlanmış.

Türkiye’nin son olarak kendi imkanlarıyla ürettiği “Heybeliada” savaş gemisinde de bu “hayalet” özellikler vardı. Heybeliada kısa süre önce basında son moda teknolojisi ile gündeme gelmişti. Yunanistan’ın biraz da Heybeliada gemisinin yarattığı “kompleks” ile Fransa’dan bu tür gemiler istediği öne sürülüyor.

Almanya’da özellikle bu tür gemiler üreten Thyssen firmasının Merkel’e başvuru yaptığı ve Yunanistan’ın bu yeni silah alımı konusunun AB Liderler Zirvesi ve Troyka’nın Atina’daki kontrolleri sırasında açıklığa kavuşturulmasını istediği belirtiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim