• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

Sarkozy'e 'develerimi geri verin' davası!

Sarkozy'e 'develerimi geri verin' davası!
Gaziantepli Karadağ, işgal döneminde dedesini öldürüp, 25 deveyi gasp eden Fransa'ya dava açtı ve 45 bin euro tazminat istedi.

Sarkozy'e 'develerimi geri verin' davası!

Gaziantepli Karadağ, işgal döneminde dedesini öldürüp, 25 deveyi gasp eden Fransa'ya dava açtı ve 45 bin euro tazminat istedi.

Fransa'da "Ermeni soykırımını inkar edenlerin cezalandırılmasını öngören yasanın" Senato'dan geçmesi, bardağı taşıran son damla oldu! Gaziantepli Ahmet Karadağ (57), Ermeniler'in yardımını alan Fransızlar'ın, işgal zamanlarında dedesini öldürdüğünü söyleyerek, soluğu savcılıkta aldı. Karadağ, Fransız Cumhurbaşkanı Sarkozy'e, öldürülen dedesi, gasp edilen 25 deve ve 3.5 kilo altın için tam 45 bin euro (103 bin 500) maddi, 5 bin euro da manevi tazminat davası açtı.

MALLARI GASP EDİLDİ

Davaya götüren süreç, "inkar yasası"nın Fransa Senatosu'ndan geçmesiyle başladı. 1919-20 yıllarında, Ermeniler'in yardımıyla Fransızlar'ın Gaziantep, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da büyük bir katliam yaptığını söyleyen Ahmet Karadağ, bu katliamda dedesi Mustafa Efendi'nin de öldürüldüğünü iddia etti. Ticaret yapan dedesinin kervanındaki 25 devenin ve 3.5 kilo altının da Fransızlar tarafından gasp edildiğini söyleyen Karadağ, geçen 90 yıl boyunca hiçbir yasal girişimde bulunmadı. Acısını içine gömen "soykırım mağduru" Fransa'nın, sözde Ermeni soykırımı hakkındaki "tarihi yalana" göz yummasının ardından sessizliğini bozdu.

'HESAP SORACAĞIM'


Karadağ, "inkar yasası"nın Senato'dan geçmesinin ardından soluğu savcılıkta aldı. "Fransa'nın kararı beni çileden çıkarttı. Hesabını soracağım" diyen Karadağ, katledilen dedesi ve gasp edilen malları için Fransa Devleti adına Sarkozy'e, Fransa'daki Ermeni Diasporası'na ve Türkiye'de bulunan Üç Horon, Yeşilköy Surp İstepanos, Karagözyan ve Meryemana Ermeni Kilisesi vakıflarına Gaziantep 4'üncü Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açtı. 45 bin euro maddi, 5 bin euro da manevi tazminat talep etti.

www.UlasimOnline.Com 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim