• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Saros Körfezi, ÖÇK bölgesi ilan edildi

Saros Körfezi, ÖÇK bölgesi ilan edildi
Saros Körfezi'nin Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmesiyle Türkiye'deki özel çevre koruma bölgelerinin sayısı 15'e yükseldi.

Saros Körfezi, ÖÇK bölgesi ilan edildi

Saros Körfezi'nin Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmesiyle Türkiye'deki özel çevre koruma bölgelerinin sayısı 15'e yükseldi.

Çevre ve Orman Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Bakanlar Kurulu'nun Saros Körfezi'ni Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan eden kararının Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği anımsatıldı. Kararla 14 olan Özel Çevre Koruma Bölgesi sayısının 15'e çıktığı belirtilen açıklamada, Saros Körfezi ve kıyılarının zengin biyolojik çeşitliliği, jeomorfolojik ve peyzaj özelliklerinin korunması amacıyla Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildiği bildirildi.

Saros Körfezi'nin tarihi ve kültürel kaynaklarının, biyolojik çeşitliliğinin, su altı, su üstü canlı ve cansız varlıklarının korunmasına yönelik koruma kullanma esaslarının belirlenmesi, imar planlarının oluşturulması, revize edilmesi ve onaylanmasında Özel Çevre Koruma Kurumu Başkanlığının yetkili kılındığı hatırlatılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Ege Denizi'nin en tuzlu kesimlerinden birini oluşturan ve karmaşık girdaplar çizen akıntıların görüldüğü Saros Körfezi, kendi kendini temizleyen bir körfez konumundadır. Dünyada kendi kendini temizleyerek temiz kalan beş körfezden biridir. Yüksek oksijen içeren suların ve körfeze dökülen akarsuların getirdiği bol besin tuzları sebebiyle tür bakımından zengindir. Saros Körfezi 144 çeşit balık, 78 tür deniz bitkisi ve 34 tür süngere ev sahipliği yapan, su altı zenginlikleri ile dolu ve saltı etkinlikleri ile ilgilenenler için oldukça önemli bir bölgedir. Körfez içinde barındırdığı zengin balık çeşitleri sebebiyle deniz biyologları ve dalış meraklıları arasında büyük ve tabii bir akvaryum olarak nitelendirilir.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim