• BIST 9524.59
  • Altın 2487.553
  • Dolar 32.5322
  • Euro 34.693
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Sarp Sınır Kapısı, Kapıkule'yi geçecek

Sarp Sınır Kapısı, Kapıkule'yi geçecek
TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yıl 5 milyon kişinin geçiş yapmasını bekledikleri Sarp Sınır Kapısı'nın Edirne'deki Kapıkule'yi geride bırakacağını söyledi.

Sarp Sınır Kapısı, Kapıkule'yi geçecek 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yıl 5 milyon kişinin geçiş yapmasını bekledikleri Sarp Sınır Kapısı'nın Edirne'deki Kapıkule'yi geride bırakacağını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, Artvin, Rize ve Trabzon'daki ziyaretleri öncesi uçakla Gürcistan'ın Batum kentine, buradan da Türkiye ile Gürcistan'ı birbirine bağlayan Sarp Sınır Kapısı'na geldi. Sınır kapısında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi alan Hisarcıklıoğlu, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın bütün sınır kapılarının modernizasyonunu yap-işlet-devret modeliyle TOBB'a verdiğine işaret etti. Türkiye'nin ticaretinin yaklaşık yüzde 50'sinin kara sınır kapılarından yapıldığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, "TOBB'un bu kara gümrük sınır kapılarına yaptığı yatırımların toplam tutarı yaklaşık 210 milyon dolar civarında. O günden bu güne kadar hem devletimizin cebinden para çıkmadı hem de o günden bu güne kadar Gümrük Ticaret İşletme AŞ olarak devlete 91 milyon dolar para verdik." şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu, Sarp'ta bugüne kadar 22 milyon dolarlık yatırım yaptıklarını ve devletin kasasına yaklaşık 6 milyon 200 bin dolar civarında vergi girdiğini belirterek, şu bilgileri verdi: "Sarp Sınır Kapısı'nda son bir yılda TIR geçişindeki artış yüzde 28, yani yaklaşık 233 bin civarında TIR geçmiş. İnsan sayısında büyük patlama yaşanıyor. 2011 yılı itibarıyla yaklaşık 3,5 milyon insan buradan geçti. 2012 yılında yaklaşık 5 milyon insanın Sarp Sınır Kapısı'ndan geçmesini bekliyoruz. 5 milyon kişi buradan geçtiği zaman Kapıkule Sınır Kapısı'ndan, yani Türkiye'nin batısından daha çok insan Sarp Sınır Kapısı'ndan geçmiş olacak. Bu da bir rekor olmuş oluyor. Aslında bu anlamda Türkiye'nin doğusu ile batısı aynı noktaya gelmiş oldu."
 

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim