• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

SAS Havayolları iflasa doğru süzülüyor

SAS Havayolları iflasa doğru süzülüyor
Kuzey ülkeleri İsveç, Danimarka ve Norveç’in ortak havayolları olan İskandinavya Havayolları’nın (SAS) iflasın eşiğinde olduğu iddia edildi.

 

İsveç’in önde gelen en büyük gazetelerinden Expressen’de dün kapak manşetinden yer verilen haberde, SAS’ın içinde bulunduğu ekonomik krize bugün bir çözüm bulunmaması durumunda dünyanın çeşitli noktalarında bulunan on binlerce yolcunun mağdur durumda kalacağı öne sürüldü.
 
Gazetenin haberinde, İsveç, Norveç ve Danimarka hükümetlerinin, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’na krizde olan SAS için var olan milyar kron’luk banka borçlarına karşılık verilecek devlet garantilerinin kabul edilmesi yönünde başvuruda bulundukları belirtildi.
 
Çalışanlara uyarı...
 
Söz konusu 3 İskandinavya ülkesinin yarıdan fazla hisseye sahip olduğu SAS’ın kurtarılması için AB Komisyonu’na yaptığı başvuruda, komisyonun devlet garantilerine keskin bir tavrı olduğu ve bu ülkelerden de o şartların yerine getirlmesini isteyeceği kaydedildi.
 
SAS şirketinin ayrıca, geçtiğimiz cuma günü çalışan tüm personeline asgari ücrette indirime gitmelerini istediği, daha az süre izin ve daha fazla mesai saati gibi şartları öne sürerek ‘ya bu tasarruf planlarını kabul edersiniz ya da iflas ederiz’ uyarısında bulunduğu ifade edildi.
 
Şirketin 3 milyar İsveç kronu (350 milyon euro) tasarruf etmesi gerektiğine işaret edilirken, yönetimin bugün kısıtlamaları ön gören planı açıklayacağı vurgulandı.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim