• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 27 °C

Satamadığı gemileri söküme gönderecek

Satamadığı gemileri söküme gönderecek
Dünyanın en büyük gemi finans bankalarından Alman Nordbank, yeniden yapılandırmayla kurtarılamayacak ve alıcısı çıkmayacak gemileri söküme göndermeyi planlıyor.

 

Dünyanın en büyük gemi finans bankalarından Alman Nordbank, yeniden yapılandırmayla kurtarılamayacak ve alıcısı çıkmayacak gemileri söküme göndermeyi planlıyor.
 
HSH Nordbank AG, kredilerini kurtaramayacağı bazı gemileri hurdaya göndermeyi planlıyor. Banka sözcüsü Rune Hoffmann "Eğer armatör tarafından uzun süredir doğru işletilemeyen gemileri satmak için bir alıcı bulamazsak, son çaremiz olarak gemileri hurdaya göndermek kalıyor" dedi. Hoffmann, bankanın portföyünde olan 1100 gemiden 30-40 civarında geminin bu riski taşıdığını kaydetti.
 
Piyasalardaki aşırı gemi arzından dolayı bazı müşterilerin kredilerin geri ödemelerini yapamadığına dikkat çeken Hoffmann, kurtarılabilecek gemileri yeniden yapılandırarak parça parça başka armatörlere satmaya başladıklarını açıkladı. Bankanın toplam 25 milyar euro (33.8 milyar $) tutarında armatörlere verdiği kredi portföyü bulunuyor. Bu kredilerin 9 milyar eurosunun ise 2009'da yeniden yapılandırılmış. Bankanın kredilendirdiği 1100 gemiden yüzde 15'i yani 165 gemi kurtarılamayacak durumda. Yüzde 85'i ise yeniden yapılandırılabilirse kurtarılabilir. Alman banka kurtarılabilecek gemileri parça parça stratejik yatırımcılara satmayı planlıyor.
 
Nordbank son olarak 10 gemisini Yunan armatörlük şirketi Navios Group'a uygun ödeme koşullarıyla satmıştı. Yunan şirket 5 tanker ve 5 konteyner gemisinden oluşan filoyu uygun koşulla almayı kabul etti ve ilk etapta gemilerin borcunun yüzde 40'ını (130 milyon $) ödedi. Şirket 6 yıl boyunca gemilerin işletmecisi olacak ve ardından gemiler armatörün olacak. Yunan armatör, borcun kalan 170 milyon dolarlık kısmını da 10 yıl içinde bankaya ödeyecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim