• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

SATSO: 'Yerli otomobil için en iyi adres Karasu'

SATSO: 'Yerli otomobil için en iyi adres Karasu'
SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Kösemusul, "Yerli otomobil sanayisinin dillendirildiği şu günlerde biz de yer olarak Karasu'yu öne çıkarıyoruz" dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul, Karasu Sanayici İşadamları Derneğince (KASİAD) düzenlenen programda konuştu. Sakarya'nın bulunduğu bölgede stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Kösemusul, "Yerli otomobil sanayisinin dillendirildiği şu günlerde biz de yer olarak Karasu'yu öne çıkarıyoruz" dedi.

SATSO'nun gözünde Karasu ilçesinin farklı yeri olduğunu vurgulayan Kösemusul, "Karasu Limanı ve demiryolu, çok önemli yatırımlar. Sayın Başbakanımız, son Sakarya ziyaretinde bize her iki yatırımın kısa sürede tamamlanacağı müjdesini verdi. Bu, çok güzel bir gelişme" diye konuştu. 

Kösemusul, Karasu'da otomobil fabrikası kurulmasının her zaman gündemde olduğunu belirterek, "Yeri hazır. Yerli otomobil sanayisinin dillendirildiği şu günlerde biz de yer olarak Karasu'yu öne çıkarıyoruz. Ayrıca ilçede Lojistik Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönünde projemiz var. Çevre hassasiyetlerini ve Karasu'nun turistik özelliklerini de ön planda tutuyoruz" ifadesini kullandı. 

Sakarya'nın ihracatta 9'uncu sırada bulunduğuna dikkati çeken Kösemusul, hedeflerinin 2023'te ilk 5 içine girmek olduğunu, bu kapsamda KASİAD'la işbirliğini daha da geliştireceklerini sözlerine ekledi. 

KASİAD Başkanı Recep Özdemir de liman ve demiryolunun tamamlanmasıyla Karasu'da yeni bir yatırım dönemine girilmesi umudu taşıdıklarını ifade ederek, SATSO ile işbirliğine her zaman hazır olduklarını dile getirdi. 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim