• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Savarona davasının ikinci duruşması yapıldı

Savarona davasının ikinci duruşması yapıldı
Savarona yatına düzenlenen operasyonla ilgili davanın ikinci duruşması bugün yapıldı.

Savarona davasının ikinci duruşması yapıldı

Savarona yatına düzenlenen operasyonla ilgili davanın ikinci duruşması bugün yapıldı.

Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Gündüz Akdeniz ile Musa Çelik'in yanı sıra aralarında iş adamı Tevfik Arif'in de bulunduğu tutuksuz sanıklar hazır bulundu. Tutuksuz yargılanan Hülya Erdoğan ise duruşmaya katılmadı. İnsan ticareti, fuhuş ve örgüt kurma suçlarıyla yargılanan sanıklar haklarındaki iddiaları kabul etmedi.

Savarona davasının ikinci duruşmasında tanıklar dinlendi. Tanıklar Galip Topal, Sevgi Uyanık, Fesih Tamince ve Songül Kuru sanıklarla ilgili suçlamalara tanıklık etmediklerini beyan etti. Tutuklu sanıklar Musa Çelik ile Gündüz Kaya ise tahliyelerini talep etti. Sanık avukatlarının savunmalarının ardından duruşmaya ara verildi.

Aranın ardından mahkeme başkanı Mustafa Zeki Söğüt, Çelik ile Kaya'nın tutukluluklarının devamına, gizli tanık 'Orta Asya'nın dinlenmesine, CD'lerin izlenmesine, yabancı uyruklu mağdure kadınların talimatla ifadelerinin alınmasından vazgeçilmesine karar vererek, duruşmayı 13 Nisan gününe erteledi. Öte yandan duruşmaya katılan iş adamı Tevfik Arif'in görüntüsünün alınmamasına özen gösterildi. Arif, duruşma öncesinde mahkemenin özel kalem odasında bekletilirken çıkışta kendisini bekleyen Mercedes marka özel araç, tutuklu girişinin bulunduğu garaja alındı. Jandarma ise görüntü almak isteyen gazetecileri engellemeye çalıştı.

Atatürk'ün yaşamının son döneminde kısa bir süre kullandığı Savarona yatına, 28 Eylül 2010'da Antalya İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından Göcek'te demirli olduğu sırada operasyon düzenlenmişti. Operasyonda aralarında yabancı uyruklu işadamlarının da bulunduğu 14 kişi, 'insan ticareti, fuhuş ve örgüt kurma' suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim