• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Savarona hemen müze olamıyor

Savarona hemen müze olamıyor
Fuhuş operasyonuyla gündeme gelen Savarona yatının kamuya devri için mesafe alınamadı. Sözleşmenin fesih sürecinin olayın yargıya taşınmasından dolayı uzaması bekleniyor.

Savarona hemen müze olamıyor

Fuhuş operasyonuyla gündeme gelen Savarona yatının kamuya devri için mesafe alınamadı. Sözleşmenin fesih sürecinin olayın yargıya taşınmasından dolayı uzaması bekleniyor.

Atatürk’ün son dönemlerini geçirdiği, son günlerde fuhuş operasyonuyla gündeme gelen Savarona yatının kamuya devredilmesi konusunda mesafe alınamadı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in konuyla ilgili temasına rağmen, yatla ilgili fesih sürecinden dolayı somut adım atılamadı. Yatın akıbetine fesih işlemlerinin tamamlanmasından sonra karar verilecek. Fesih sürecinin ise firmanın itirazı nedeniyle yargıya taşınması ve uzaması bekleniyor.

‘İşletmeye talibiz’

Savarona’daki fuhuş skandalının ortaya çıkmasından sonra Günay sorumlu olarak Şimşek’i işaret etmiş, Şimşek de yatı kullanan firma ile sözleşmenin feshedilmesi talimatını verdiğini açıklamıştı. Bu açıklamalardan sonra Şimşek ile temasa geçeceğini belirten Günay, yatı işletmeye talip olduğunu ifade ederek, Savarona için Atatürk’ün anılarının yaşatılacağı “yüzer müze” formülü üzerinde durduğunu söylemişti.

Yeniden değerlendirme!

Alınan bilgiye göre iki bakanın temasında “yeni bir gelişme” olmadı. Yat sözleşmesinin fesih işleminin başladığı öğrenilirken, fesih işlemi bitene kadar bekleme kararı alındığı belirtildi. Buna göre, geminin Kültür ve Turizm Bakanlığı’na devredilmesi, müze haline getirilmesi gibi formüller fesih işlemlerinin tamamlanmasının ardından gündeme gelebilecek.
Bakan Ertuğrul Günay, dün Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali apronunda düzenlenen Airex 2010 fuarını ziyaretinde konuya ilişkin olarak Maliye Bakanlığı’nın bir fesih işlemi olduğunu belirterek, “Bu gerçekleştirilirse yeni bir değerlendirme düşüneceğiz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim