• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C

Savarona yatı müzeye dönüştürülmeli

Savarona yatı müzeye dönüştürülmeli
Antalya Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, amaç dışı kullanılan yatın müzeye dönüştürülmesini talep etti.

Savarona yatı müzeye dönüştürülmeli

Antalya Cumhuriyet Savcısı Yusuf Hakkı Doğan, amaç dışı kullanılan yatın müzeye dönüştürülmesini talep etti.

Fuhuş baskınının ardından harekete geçen İstanbul Valiliği Defterdarlık Avrupa Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’na yazı göndererek, Savarona’nın 49 yıllığına işadamı Kahraman Sadıkoğlu’na ait şirkete kiralandığını hatırlattı. Sözleşmede “Gemi yalnızca tarihi geçmişine uygun olarak turizm amaçlı gezinti gemisi olarak kullanılacak ve hak süresince bu amaç hiçbir şekilde değiştirilmeyecektir. Geminin amaç dışı veya tarihi geçmişi ile örf ve adete aykırı şekilde kullanıldığı tespit edildiği takdirde hak iptal edilecektir” maddesi bulunduğunu vurgulayan Milli Emlak Dairesi Başkanlığı, Savarona’nın amaç dışı kullanılıp kullanılmadığı yönünde başsavcılık görüşü ve belgelerin kendilerine gönderilmesini talep etti.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Soruşturma Savcısı Doğan cevap yazısında, Kazak işadamı Tevfik Arif ve arkadaşları hakkında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, fuhuş yaptırmak ve insan ticareti” suçlarından dava açıldığını belirtti. Doğan yazısında, “Şüphelilerin fuhuş amacıyla getirdikleri kızları lüks oteller dışında Savarona gemisine de götürdükleri ve geminin suç örgütü tarafından son 5 yıl içinde yılda en az iki kez kiralandığı tespit edilmiştir. Savarona’nın, haklarında dava açılan Tevfik Arif ve arkadaşları ile halen haklarında gizli soruşturma yürütülen başka kişiler tarafından, tarihi geçmişi ile bağdaşmayacak örf ve adete aykırı şekilde amaç dışı kullanıldığı tespit edilmiştir” ifadelerini kullandı.

‘HALKA AÇILMALI’

Savarona’nın işletmecisi Kahraman Sadıkoğlu hakkındaki soruşturmanın devam ettiğini de hatırlatan Doğan, “Milli değer niteliğinde olan Savarona gemisinin, kamunun ve işletenin hukuki hakları da gözetilerek, belirli bir yerde, yaşayan bir müze olarak halkın kullanımına açılması durumunda amaç dışı kullanımının önlenebileceği düşünülmektedir” görüşünü belirtti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim