• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Savaş gemisi 'USS Sullivans' Bodrum'da

Savaş gemisi 'USS Sullivans' Bodrum'da
ABD'nin Hint Okyanusu ile Akdeniz'de görev yapan önemli savaş gemilerinden 'USS Sullivans', Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne geldi.

ABD'nin Hint Okyanusu ile Akdeniz'de görev yapan önemli savaş gemilerinden 'USS Sullivans', Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne geldi.

198 metre uzunluğundaki 'USS Sullivans', 296 subay ve askeri ile saat 16.00 sıralarında Bodrum'a ulaştı. Savaş gemisi, sahil güvenlik botlarının denizden, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polislerin ise karadan sağladığı geniş güvenlik önlemleri arasında Mantar Burnu'ndaki Gemi Yanaşma İskelesi'ne demirledi. Türkiye'ye ilk kez gelen destroyer tipi savaş gemisinin 4 bin 400 deniz milini, yakıt takviyesi yapmadan gidebiliyor. Savaş gemisinde bulunan askerlerden bazılarının gemi yanaşırken Bodrum fotoğrafları çektiği görüldü.

Gemi komutanlarının bugün Kaymakam Mehmet Gödekmerdan ve Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret edecek. Amerikan askerleri de Bodrum Binnaz Karakaya Spor Salonu'nda Bodrumspor Basketbol Takımı ile dostluk maçı yapacak. Gemi pazartesi günü sabah saatlerinde Akdeniz'e açılmak üzere Bodrum'dan ayrılacak.

Son iki yıl içerisinde Bodrum'a gelen ABD savaş gemilerinden 'USS Higgins', 'USS Carney' ve 'USS John L Call', Bodrum Yurttaş İnisiyatifi, Türkiye Komünist Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği üyeleri tarafından protesto edilmişti.

savas1.jpg

savas2.jpg

savas3.jpg

savasgemisi.jpg

savas4.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim