• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Savaş uçakları, 168 hedefe bomba yağdırdı

Savaş uçakları, 168 hedefe bomba yağdırdı
Türkiye'nin yüreğini yakan Çukurca saldırısının ardından önceki akşam gerçekleştirilen hava operasyonlarında PKK'ya ait 168 hedefin vurulduğu açıklandı.

Savaş uçakları, 168 hedefe bomba yağdırdı

Türkiye'nin yüreğini yakan Çukurca saldırısının ardından önceki akşam gerçekleştirilen hava operasyonlarında PKK'ya ait 168 hedefin vurulduğu açıklandı.

F-16'lar, başta Türkiye'ye 80 kilometre mesafedeki PKK'nın merkez üssü Kandil olmak üzere bütün kampları ağır bombardımana tuttu. Öte yandan dün gece de 12 F-16 savaş uçağı Kuzey Irak'taki PKK kamplarına bomba yağdırdı.Hakkâri'nin Çukurca ilçesinden gelen şehit haberinin ardından Malatya ve Diyarbakır'dan önceki akşam saat 20.00 sularında kalkan savaş uçakları, Kuzey Irak'taki PKK üslerinden Kandil ve Çukurca'nın sınırının hemen karşısındaki Zap bölgelerine bomba yağdırdı. Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütüne ait kamplara yönelik operasyonda 168 hedefin bombalandığını bildirdi. PKK kamplarına yönelik hava harekâtının ikinci dalgası sahur saatlerinde gerçekleşti. Diyarbakır 2. Taktik Hava Üs Komutanlığı'ndan saat 02.45 sularında havalanan 6 adet F-16 savaş uçağı, Kandil ve Zap bölgelerine bomba yağdırdı. Öte yandan, Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında çatışma yaşandığı belirtiliyor.

Terör örgütü PKK, Kuzey Irak'taki yaklaşık 2.500 teröristin bulunduğu 20 ayrı kampta faaliyet yürütüyor. PKK'nın asıl yaşam alanı ise Kandil Dağı'ndaki Kanicenge, Kanikıreje, Dolekoge, Kortek, Dolaeyşe, Balakate, Zele ve Kalaturka kampları. Örgütün, Türkiye topraklarındaki silahlı gruplarla Kuzey Irak'taki kamplar arasında bağlantı kuran telsiz ve iletişim merkezi Kandil'de bulunuyor.

KANDİL: Terör örgütü PKK'nın ana merkezi, Türkiye'den yaklaşık 80 kilometre uzakta bulunan Kandil Dağı'nda yer alıyor. Burada bulunan 13 ayrı kampta, askerî ve siyasî eğitim veriliyor. PKK'nın silah ve mühimmat depoları da burada bulunuyor. Bölge, ağır silahların yanı sıra Strella ve Stringer füzeleriyle korunuyor. Örgüt üyeleri, hava operasyonu esnasında mağaralara çekiliyor. Kandil Dağı'nda PKK'nın bir hastanesi de var. Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan ve Mustafa Karasu'nun Kandil'de saklandığı belirtiliyor.

HAKURK: Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinin karşısında, İran-Irak-Türkiye sınırlarının birleştiği noktanın güneybatısında kalan bölgede, Zağros Dağları'nın batısında Şefik Dağı eteklerinde yer alıyor. PKK'lıların yanı sıra İran'a yönelik faaliyet yürüten PJAK mensupları da bu kampı kullanıyor.

METİNA: Türkiye sınırına 15-20 km mesafede bulunan kampta 200-250 örgüt üyesinin bulunduğu tahmin ediliyor.

ZAP: Adını Zap Nehri'nden alan bu kamp, Türkiye içerisine terörist aktarımlarında kullanılmakta. Örgütün merkez kamplarından biri. Suriye uyruklu 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin'in burada olduğu tahmin ediliyor.

AVAŞİN-BASYAN: Irak-Türkiye sınırı arasındaki bir vadide bulunan kampta Dağlıca baskınının talimatını veren eski asteğmen 'Ape Hüseyin' kod adlı Kadri Çelik'in bu alandan sorumlu olduğu belirtiliyor.

Terör yuvalarına 2. gece de bomba yağdı

PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik önceki gece başlatılan hava operasyonu dün gece de devam etti. F-16 uçakları, akşam saatlerinde yeni bir hava harekatı daha düzenledi. Diyarbakır 2. Hava Kuvveti Komutanlığı'ndan kalkan 12 savaş uçağı, Zap Kampı ile Kandil'deki bazı hedefleri bombaladı. Öte yandan Genelkurmay, önceki gece düzenlenen hava operasyonunda Kuzey Irak'taki 60 hedefin başarılı bir şekilde vurulduğunu, 168 hedefin de topçu silahları ile yoğun ateş altına alındığını açıkladı.

Bilgi sızmasın diye ilk uçaklar Malatya'dan kalktı

Terör örgütü PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarına yönelik önceki gece gerçekleşen hava saldırısında ilginç bir taktik uygulandığı ortaya çıktı. Operasyon için, Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı dışında başka bir komutanlık seçildi. Daha önce yapılan hava operasyonlarının örgüte haber verildiği yönündeki bilgiler dikkate alınarak bu kez ilk operasyon başka bir askeri üsten yapıldı. Bombardımanın ilk ayağını F-16 değil, F-4 Fantomlar gerçekleştirdi. Fantomların Malatya'dan havalandığı savunuldu.

Alınan bilgilere göre, Kandil ve Zap bölgelerine yönelik ilk bombardıman 14 adet F-4 Fantom uçakları tarafından yapıldı. Her biri 10 ton bomba taşıma kapasitesine sahip olan Fantomlar, ağır bombardıman uçakları olarak biliniyor. Operasyonun ikinci dalgası ise saat 03.00 sularında Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndan kalkan F-16 savaş uçakları tarafından gerçekleştirildi. Isıya duyarlı güdümlü füzelerle kalkan uçaklar, hedeflerini tek tek vurdu. Sahurda havalanan 6 adet F-16 savaş uçağı, Kandil ve Zap bölgelerine bomba yağdırdı. Savaş uçakları, sabah saat 09.00'da Hinere ve Hakurk'a üçüncü dalga bombardımanı gerçekleştirdi. Dördüncü dalga saldırı ise saat 13.00 sularında Kandil bölgesine yapıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim