• BIST 9093.3
  • Altın 2324.269
  • Dolar 32.3502
  • Euro 34.9658
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Savunma sanayi yerli motorla çağ atlayacak

Savunma sanayi yerli motorla çağ atlayacak
TÜMOSAN Genel Müdürü Öğün, "Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi ile Türkiye'nin dizel motor ve transmisyon konusunda çağ atlayabileceği bir dönemi yaşayacağız" dedi.

Türk Motor Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (TÜMOSAN) Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, AA muhabirine, ALTAY tanklarının motor ve transmisyonunun üretilmesine yönelik Güç Grubu Geliştirilmesi Projesi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ALTAY tankının prototip çalışmalarının ithal güç grubuyla test edildiğini ifade eden Öğün, Savunma Sanayii Müsteşarlığının (SSM), yurtiçinde üretilen savunma araçlarının yurtdışında satışına, bir bölüm kritik teçhizatı üreten ülkeler tarafından müsaade edilmemesi nedeniyle üretim konusunda yeni bir karar aldığını söyledi. İhracatta karşılaşılan zorlukları gidermek amacıyla, bu tür ürünlerde olmazsa olmaz nitelenen dizel motor ve transmisyonun yurtiçinde üretilerek söz konusu engellerin aşılmasına yönelik proje başlatıldığını ifade eden Öğün, şöyle konuştu:

"Türkiye'de üretilecek savunma araçlarının, dizel motor ve güç gruplarının yerli üretimle karşılanmasıyla ithalat önlenmiş olacak. Bu ekipmanlar için çok yüksek ücretler ödenmesinin önüne geçilebilecek ve yurtiçinde bir tasarruf oluşturulacak. Bu projeyle Türkiye'nin dizel motor ve transmisyon konusunda çağ atlayabileceği bir dönemi yaşayacağız.

TÜMOSAN, Türkiye'de dizel motor üreticilerinden bir tanesi. Dizel motor üretimden çok kritik olan bir kısım parçaları hala yurtdışından alma zorunluluğunu hissediyoruz. Bu durumun projeyle kırılabileceğini ve proje kapsamında 'teknoloji geliştirme' adı altında yürütülecek alt projelerle böyle bir motorda kritik olarak adlandırılan elektronik kontrol ünitesi, mazot pompası, enjektör gibi ürünlerin de yurtiçinde üretilebileceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla yüzde 100 yurtdışından bağımsız bir ürünün ortaya konulmasını hedefleyeceğiz ve bunu başaracağımıza inanıyorum."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim