• BIST 9524.59
  • Altın 2489.209
  • Dolar 32.5088
  • Euro 34.7215
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Scania 13 litrelik motor ile daha güçlü

Scania 13 litrelik motor ile daha güçlü
Scania Euro 5 normlarına uygun yeni 13 litrelik motora sahip araçları satışa sunuyor. 360, 400, 440 ve 480 beygir güçlerinde 4 farklı motor seçeneği sunan Scania, 1.000 – 1.300 devir/dakika aralığında yüksek güce ulaşabiliyor.

 

Scania, tüm ürün gamında kullanmaya başladığı 13 litrelik motorlarıyla yakıt verimliliği çalışmalarında ulaştığı son noktayı gözler önüne sererken, yükselen donanım standartlarıyla kullanıcıya önemli avantajlar sunuyor. Çekicilerin standart donanımında sunulmaya başlanan Opticruise iki pedallı otomatize şanzıman, geliştirilen yazılımı ile  Yeni Scania Retarder, performansı artırılan egzoz freni, Sürücü Destek Sistemi ve standart klima ile Scania, standartları yukarıya taşıyor. Gelişmiş en yeni teknolojiler ile donatılan Scania’lar, Türkiye şartlarına uyumlu araçlarıyla fark yaratırken, yakıt ekonomisinin yanında bakım ve işletim giderleri açısından da optimum verimlilik özelliklerini taşımaya devam ediyor.
 
Yüksek performansa sahip üstün teknoloji ile donatılmış yeni çekicileriyle tüm zorlu sürüş koşullarının üstesinden gelebilecek bir yapıya sahip. Yeni  sistemler ile donatılan Scania; sürüş, yük ve yol koşullarına kendini çok kolayca adapte edebiliyor. Pratik ve akıllı uygulamalarıyla sürücülerin en büyük yardımcısı olan gelişmiş teknolojiyi kullanıcılarına sunan Scania, güç, güvenlik ve konfordan ödün vermeden ağır ticari araç sektöründeki kalitesini bir kez daha ortaya koyuyor.
 
13 litrelik motor tasarruflu ve güçlü
 
Scania tarafından geliştirilen yeni 13 litre motor platformu Scania Birim Enjektörlü (PDE) yakıt sistemi ve Seçici Katalitik İndirgeme (SCR) teknolojisi ile düşük devirde sunduğu maksimum tork ile performanstan ödün vermeden yakıt tasarrufu sağlıyor. Sahip olduğu teknoloji sayesinde 1000 devir/dakikadan itibaren sunulan azami tork üstün çekiş ve kesintisiz sürüş konforu sağlıyor. Scania Opticruise Otomatize Şanzıman ve SDS (Sürücü Destek Sistemi) destek üniteleri, birlikte kullanımları halinde Scania’nın optimum yakıt tasarrufu konusundaki verimliliğini bir üst seviyeye taşıyor.
 
Scania’nın Euro 5 normlarına uygun yeni 13 litre motor platformu; 360, 400, 440 ve 480 beygir güçlerinde 4 farklı motor seçeneği ile yapılan iş için en ideal tercihi yapma olanağını müşterilerine sunuyor. Yeni 400 beygir gücündeki 13 litre motor, aracın toplam çalışma süresinin yüzde 85’den fazlasını oluşturan 1.000 – 1.300 devir/dakika aralığında yüksek güce ulaşma özelliğini barındırıyor.
 
Scania’nın yeni 13 lt motor platformu, bakım maliyetlerini de büyük ölçüde düşürüyor. Yeni motorda kullanılan geliştirilmiş teknoloji sayesinde, kullanıcılarının giderleri düşüyor ve kazançları artıyor.
Scania çevreci SCR sistemi (Seçici Katalitik İndirgeme), araçtan salınan egzoz gazlarının içerdiği azot oksit bileşiklerinin kabul edilen normlar dahilinde kalmasını sağlıyor. Kendini kanıtlamış bir emisyon kontrol sistemi olan SCR sistemiyle donatılan yeni Scania 13 lt motorları, yüksek tork ve düşük tüketimin yanı sıra çevreyi zararlı gazlardan koruyan bir çok yeniliği de beraberinde getiriyor.
 
Yeni Scania Opticruise Otomatize Şanzıman 
 
Scania’nın standart donanımı olarak sunulan  iki pedallı Scania Opticruise Otomatize Şanzıman ile yakıt ekonomisi, sürüş güvenliği ve konforu artıyor. Scania Opticruise Otomatize Şanzıman; kalkışta, duruşta ve seyir esnasındaki vites değişimlerinde, debriyaj pedalı olmaksızın sürüş sağlayan iki pedallı sistemle sunuluyor. Pedalın ve sürücünün yerini alan, elektronik kontrol ünitesi tarafından kumanda edilen elektrohidrolik servo, debriyajın kavrama ve çözülme işlemini gerçekleştiriyor. Bu sayede, sürücünün tamamen yola ve sürüşe odaklanması sağlanarak, sürüş güvenliği ve konfor artırılıyor. Sistemdeki gelişmiş elektronik yazılım, kavrama esnasında oluşan debriyaj aşınmalarını da asgari düzeye indiriyor.
 
Yeni 13 litre motorlu araçlarımızda standart olarak sunulan iki pedallı Opticruise Otomatize Şanzıman’ın yakıt tasarrufunu daha da artırıyor. Debriyaj pedalsız yeni Scania Opticruise yol ve yük şartlarına göre sürekli ekonomiye yönelik vites seçimi yaparak yüzde 5’e kadar yakıt tasarrufu sağlarken, sürücü kaynaklı kullanım hatalarını önleyerek, güç ve aktarma organlarında olası arızaları ortadan kaldırıyor.
 
Yeni Scania Opticruise Otomotize Şanzıman’da sürücünün yük ve yol koşullarına göre tercih edebileceği ekonomik ve performans olarak iki farklı sürüş modu yanında manevra modu ve patinaja düşülen alandan aracın kolaylıkla çıkılabilmesini sağlayan Beşik Hareketi fonksiyonununu da standart olarak sunuluyor.
 
Yeni Retarder
 
13 litre motor gamı ile sunulan Yeni Scania Retarder ile rampa inişlerinde, hızı istenilen seviyede sabitlenerek güvenli ve konforlu sürüş gerçekleşiyor. Aynı zamanda ortalama hızı yüksek tutarak, fren ve lastik aşınması engellendiği gibi yakıt tasarrufu da sağlanarak; maliyet ve zamandan kazandırıyor. Kullanımı son derece kolay olan Yeni Scania Retarder, kullanım şartlarına bağlı olarak otomatik ya da manuel olarak kontrol edilebiliyor.
 
Yakıt tasarrufu sağlayarak çok yönlü performans sunan klasik sürüm ile özellikle ağır nakliye ve yol dışı uygulamalarına yönelik olarak tasarlanan düşük hızlarda bile daha fazla frenleme gücü sağlayan yeni sürüm olmak üzere 2 farklı performans adımıyla sunulan yeni Scania Retarder 5 farklı kademede çalışıyor.  Geliştirilen yazılım sayesinde kademeler arası frenleme performansı eşitlenirken, egzoz freni, gerekli olması halinde artık bütün kademelerde devreye girebiliyor.
 
Frenleme kapasitesi arttı
 
Yeni Scania Egzoz Freni gerekli durumlarda Retarder’in ilk kademesinden itibaren devreye girerek, frenleme kapasitesini artırıyor. 
 
Artan motor hacmi ve geliştirilmiş kontrol sistemi ile 261 kW’a (355 bg) kadar çıkabilen frenleme gücü sağlanıyor. Yeni Scania Retarder ve Scania Egzoz Freninin birlikte kullanımında 761 kw (1034 bg) güce kadar frenleme yapılabiliyor. Opticruise ile birlikte kullanımda vites, azami egzoz frenleme gücü için gerekli optimum motor devrini sağlayacak şekilde otomatik olarak değiştiriliyor. Yeni Egzoz Freni, fren balatalarının ömrünü uzatıyor ve rampa inişlerinde seyir süratini koruyarak, yakıt ekonomisine destek veriyor. Yeni Scania 13 litre motor platformunda egzoz freni performansında yüzde 6’ya kadar artış meydana geliyor.
 
Sürücü Destek Sistemi (SDS) ile yüzde 10  yakıt tasarrufu
 
Scania kullanıcılarının en büyük yardımcılarından biri de, standart olarak sunulan Scania Sürücü Destek Sistemi (SDS). Sürücüye araç kullanımı esnasında geri bildirimler vererek güvenli ve ekonomik sürüş tekniğinin gelişimini sağlamakla önemli bir görev üstlenen Sürücü Destek Sistemi, sürüş sırasında gerçek zamanlı çalışarak görev tamamlandıktan sonra elde edilen ana parametrelerden bir özet oluşturuyor. Sürücünün kolay anlayabileceği veriler içeren Sürücü Destek Sistemi (SDS), ekonomik sürüş eğitimlerinde de işlenen dört temel kategoride; vites seçimi, frenleme, öngörü ve rampada sürüş performansına göre puanlar vererek daha ekonomik ve daha güvenli sürüş için rehberlik görevini üstleniyor.
 
APS Akıllı Kompresör atıl enerjiyi kullanıyor
 
Scania’lardaki APS akıllı kompresör kontrolü yakıt tasarrufu sağlayan ve aracın servis ömrünü uzatan fonksiyonlara sahip. APS, mümkün olan her durumda yardımcı frenler kullanıldığında ortaya çıkan atıl enerjiyi hava tanklarının doldurulması için kullanarak verimliliği artırıyor ve yakıt tüketimini azaltıyor.
 
Scania Şasi Filtresi “Suyu Ayıran Yakıt Filtresi”
 
Yeni 13 litre motor platformunda standart olarak sunulan bir diğer donanım ise şasi filtresi. Filtre, yakıt içerisinde bulunması muhtemel su ve partiküllerin motora ulaşmasını engelleyici bir yapıda. Tehlikeli madde taşımacılığı gibi bazı özel uygulamalar haricinde standart olarak sunulan ısıtıcılı tipteki şasi filtresi, ayrıştırılan suyun donmasını ve filtre içindeki yakıtın parafinleşerek filtrenin tıkanmasını önlüyor. Ayrıca korozyonu da önleyerek motorun kullanım ömrünü uzatıyor.
 
Scania Dingil Yük Göstergesi  
 
Scania Dingil Yük Göstergesi, gösterge tablosunda bulunan ana ekranda dingile binen yükü, süspansiyona bağlı sensör vasıtası ile gösteriyor. Havalı süspansiyona sahip uyumlu yarı römorkların dingil yükleri de gösterilerek araç üzerindeki yükün doğru dağılımını sağlayabilmek üzere geri bildirim veriliyor. Scania Dingil Yük Göstergesi ayrıca, doğru yük dağılımı ile yürüyen aksam ömrünü uzatarak, yasal zorunluluklara uyumu kolaylaştırıyor.
 
Scania “VERA” Elektronik Araç Performans Kayıt Sistemi
 
Scania  tarafından geliştirilen “VERA” Elektronik Araç Performans Kayıt Sistemi, aracın kullanım süresi boyunca performansını, yakıt tüketimini, sürücü kullanım değerleri ile operasyon süresini artırıcı etkenleri ortaya koyan bir sistem. VERA, araç kullanım verilerinin raporlanmasıyla, operasyonel maliyetlerin düşmesini ve sürücülerin performansının gelişmesine olanak tanıyor. Bununla beraber, düzenli kullanım ile sürücü performansını yakından takip ederek sağlanacak gelişim ile yakıt tasarrufu sağlıyor.  Servise gelen aracın bilgisayara bağlanmasıyla alınan VERA dosyası ile, ortalama yakıt tüketim değerleri, vites kullanım performansı, arıza kodları, balata aşınma oranı, motor yük durumu ve motor devir aralığı gibi konularda ayrıntılı bilgilere ulaşılabiliyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim