• BIST 9808.54
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Scania GPS sistemi doğayı koruyor

Scania GPS sistemi doğayı koruyor
Scania, aracın konumuna göre yolun devamındaki coğrafi yapıya uygun olarak seyir süratini ayarlayan “Aktif Tahminli Seyir Kontrol Sistemi”ni geliştirdi.

Scania GPS sistemi doğayı koruyor

Scania, aracın konumuna göre yolun devamındaki coğrafi yapıya uygun olarak seyir süratini ayarlayan “Aktif Tahminli Seyir Kontrol Sistemi”ni geliştirdi.

Scania tarafından geliştirilen “Aktif Tahminli Seyir Sürati Kontrol Sistemi”nde kayıtlı harita verileri ile GPS sisteminden alınan konum bilgisine göre yolun devamında yer alan topoğrafyaya uygun olarak seyir sürati belirlenen limitler arasında sürekli olarak ayarlanıyor. Örneğin yaklaşılan bir rampaya girerken, aracın yük durumu, o andaki hızı, yaklaşılan rampaya kalan mesafe, rampanın eğimi gibi bazı verileri anlık olarak işleyerek, azami tork ve turbo basıncı için gereken sürate çıkılırken, rampadan inişte, aracın kendi ağırlığı ile hızlanacağı göz önüne alınarak gaz kesiliyor böylelikle gereksiz yakıt tüketimi önlenmiş oluyor.

“Scania Aktif Tahminli Seyir Kontrol Sistemi”, aracın konumunu tespit etmek ve yolun topoğrafyasını belirlemek için GPS sisteminden yararlanıyor. Harita verileri araç üzerinde kayıtlı olarak bulunuyor. Ekonomik sürüş eğitimlerinde öğretilen temel prensipleri uygulayan sistem özellikle bir seyir rotasını ilk kez izleyen sürücüler için de karanlıkta veya olumsuz hava koşulları altında, ekonomik sürüşü sağlamada etkili bir yardımcı oluyor.

Yüzde 3’e varan tasarruf

“Scania Aktif Tahminli Seyir Kontrol Sistemi” yüzde 3'e varan yakıt tasarrufu sağlarken, bir ağır ticari aracın yılda ortalama 180 bin km yol katettiği göz önünde bulundurulursa, 1700 litre yakıt tasarrufu elde edebiliyor. Böylelikle doğaya salınan CO2 emisyonu da aynı oranda azalıyor.

“Scania Aktif Tahminli Seyir Kontrol Sistemi’nin önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye’nin de aralarında bulunduğu Orta ve Doğu Avrupa ülkelerinde satışa sunulacak Scania araçlarda sunulması planlanıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim