• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Scania IAA Fuarı'na damga vurdu

Scania IAA Fuarı'na damga vurdu
Scania, Hannover IAA Fuarındaki standında, yeni ürünleri ile yerini aldı.

SCANİA IAA FUARINA DAMGA VURDU

Scania, Hannover IAA Fuarındaki standında, yeni ürünleri ile yerini aldı.

Scania, dünyanın önde gelen ticari araç fuarı Hannover IAA 2010’da, geliştirilmiş verimliliğe sahip kamyon yelpazesi, yakıt ekonomisini, optimize eden yeni araçlar, eşsiz kimliği ile V8 kamyon yelpazesi, daha büyük mobiliteye sahip inşaat kamyonları, kamyon ve otobüsler için yeni gaz motorları, genişletilmiş yolcu otobüsü yelpazesi Scania Touring 6x2, yenilikçi güç aktarma teknolojisi ve kiralamayı içeren genişletilmiş servis teklifini de içeren birçok yeniliğin prömiyerini gerçekleştirdi.

Scania, 2 yılda bir gerçekleştirilen Avrupa’nın en büyük ticari araç fuarı Hannover IAA Fuarındaki standında, yeni P-, G- ve R- serileri, V8 kamyon yelpazesi, Scania Touring yolcu otobüsü ve alçak tabanlı şehir otobüsü Scania OmniCity ile yerini aldı. Sergilenen araçlar arasında, yeni yüksek güçlü V8 platformu ve 9.3-litre CNG’li (doğalgaz) motorlarının yeni yelpazesi ile birlikte ayrıca Scania'ya özgü en gelişmiş teknolojiyi içeren yürüyen aksam yelpazesi de ziyaretçilere tanıtıldı.

Scania, Hannover’de P-, G- ve R- serilerinin, kamyon verimliliğini ve konforunu en üst düzeye taşıyan tüm yenilikleriyle birlikte prömiyerini yaptı. Sergilenen teknolojik gelişmeler arasında yeni otomatik vites değiştirme sistemi Scania Opticruise da yer aldı. Ziyaretçiler, Scania “Sürücü Destek Sistemi” yakıtın hiçbir damlasını ziyan etmek istemeyen ve sürüş kabiliyetlerini mükemmelliğe taşımak isteyen sürücülere kullanım yardımı sağlarken, P-, G- ve R- serilerinde gerçekleştirilen yeni kabin düzenlemesi ve açılabilir 90 cm’lik lüks yataklara sahip araçları da inceleme fırsatı buldular.

Scania'nın yeni V8 motorlu kamyon yelpazesi, eşsiz tasarım özellikleri ile kendine özgü sayısız tercih sunuyor. Heyecan verici performansa sahip seçenekler 16.4 -litrelik V8 ve 730 hp, 3500 Nm R730 ile dikkat çekti. V8 platformlu motor seçenekleri arasında 500, 560 ve 620 hp alternatifleri de yer aldı.

Scania'nın genişletilmiş inşaat araçları yelpazesi ilk kez Bauma Fuarı’nda sergilenmiş ve R 730 ağır nakliye çekicisi büyük ilgi görmüştü. Ayrıca Bauma’da ilgi gören araçlar arasında ağır ticari araç pazarının en hafif kamyonu olan 8x4 mikser ve azami yüklü ağırlığı 66 tona ulaşabilen ve 46 ton faydalı yük kapasitesi bulunan 10x4 maden kamyonu da yer almıştı. IAA'da ise Meiller Damper üstyapısı ile birlikte sunulan G 480 8x4 ziyaretçilere tanıtıldı.

Scania'nın güç aktarma teknolojisindeki öncülüğü tüm motor aralıklarında ve fuar alanında sergilenen konfigürasyonlarda da görüldü. Yeni 16.4 litrelik V8 motor ve güçlendirilmiş overdrive şanzımanlı Scania Opticruise ve Retarder yeni R 730 çekici de yer aldı. Scania’nın yeni common-rail motor platformu, sayısız yenilikçi çözümleri ile Euro 6'da kullanılan teknolojiler için de zemin hazırlamaktadır.

Toplu Taşımada Scania devrimi

Scania, fuar alanında sadece çekici ve kamyonlardan oluşan ürün gamını değil, toplu taşıma hizmeti için pazara sunduğu otobüsleri de sergiledi. Standa yer alan otobüsler arasında Touring HD yolcu otobüsü yelpazesindeki yeni model 440 hp, 2,300 Nm tork, 13.7 m, 3 akslı, Opticruise’lu Scania Touring yer aldı. Çinli üst yapı firması Higer ile ortak üretilen Yeni Scania Touring’in 2 akslı versiyonu Kortrjik Busworld'de olduğu gibi IAA’da da büyük ilgi topladı. Tüm parçalar ve servis desteği global Scania tarafından sağlanan Touring ile 5 silindirli 280 hp gücünde motor ve ayarlanabilir ön göğüslü düşük zeminli Scania OmniCity sergilenen araçlar arasında yer aldı.

Alternatif yakıtlı motor seçenekleri

Scania, otobüslerinde kullandığı en yeni 9.3 litrelik 270 hp ve 310 hp CNG’li motorları artık kamyonlarda da müşterilerine seçenek olarak sunuyor. EEV uyumlu motorlar en yeni Euro 5 EGR motor platformuna dayanmakta. Sekiz şasi-monteli bileşik gaz tanklı kompakt montaj ve 640 litrelik kapasite artık Scania kamyonlarda da mevcut. Otobüslerde ise bin 200 litre kapasiteli tavana monte edilen alüminyum tanklar bulunmakta. Sergilenen motor seçenekleri arasında ayrıca Scania'nın dizel prensibine göre işleyen, yüksek verimli etanol motoru da bulunuyor.

Scania standında CNG’nin yanı sıra alternatif yenilenebilir yakıtlı motor seçenekleri de yerlerini aldı. Scania dizel motorları, tüm çalışma tiplerine uygulanabilir yüzde 100 biodizel ile uyumlu. Şehir koşulları için, Scania'nın iki güçlü yenilenebilir akaryakıt seçeneği sunuluyor: Etanol, sıvı yakıt kolaylığı sağlarken, CNG’li seçenek sıkıştırılmış doğal gazın yanı sıra bio-gaz ile de çalışıyor.

Kişiye özel servis

IAA Hannover Fuarında sergilenen tüm araçlar, bireysel nakliye uygulaması için olası en iyi çalışma ekonomisi ile en karlı çözümü bulmak için Scania'nın müşterileri ile gerçekleştirdiği ortak çalışmaların bir göstergesi olarak kişiye uyarlanmış servis paketine dahildir. Yeni filo yönetimi ürünleri ise, çevresel raporun yanı sıra, operatörlerin sürekli olarak işin nasıl geliştiğini yakından takip etme olanağı sunarken, araç ve sürücüler için de izleme ve analiz imkanı sağlıyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim