• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Scania ve Krone tansiyon TIR'ı yollarda

Scania ve Krone tansiyon TIR'ı yollarda
rk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin 4 yıldır aralıksız olarak sürdürülen “Türkiye’nin Tansiyonunu Ölçüyoruz” kampanyası bu yıl da Scania ve Krone’nin araç sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Scania ve Krone tansiyon TIR'ı yollarda

Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği’nin 4 yıldır aralıksız olarak sürdürülen “Türkiye’nin Tansiyonunu Ölçüyoruz” kampanyası bu yıl da Scania ve Krone’nin araç sponsorluğunda gerçekleştirildi.

Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği tarafından geleneksel hale getirilen “Türkiye’nin Tansiyonunu Ölçüyoruz” sosyal sorumluluk projesi 11- 18 Mayıs 2011 tarihleri arasında Scania ve Krone’nin araç sponsorluğu ile gerçekleştirildi. Kampanya kapsamında toplam 4 ilde yaklaşık 3 bin kişinin tansiyonu ölçüldü. Samsun, Kütahya, Manisa ve İstanbul’da tansiyon ölçümü yapılan kampanyanın hedefi her 4 kişiden birinin hipertansiyondan öldüğü ülkemizde halkımızı konu ile ilgili bilinçlendirmek ve Türkiye’deki hipertansiyon algısını değiştirmek.

Kampanyanın sona ermesinin ardından bir açıklama yapan Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Ülver Derici, dünyada her yıl 7.6 milyon kişinin hipertansiyondan öldüğüne dikkat çekerek “Oysa ki hipertansiyon önlenebilir ölüm nedenleri arasında birinci sırada. Dikkat edilirse her yıl ülkemizde 100 bin kişinin hayatını kurtarmamız mümkün’’ dedi. Organizasyona destek sağlayan sponsor markalara teşekkür eden Prof. Dr. Derici,bu organizasyon sonucunda ülkemizin hipertansiyon haritasının da oluşturulduğunu belirtti. Hipertansiyon görülme oranı en yüksek olan bölge yüzde 38.5 ile İç Anadolu olurken, diğer bölgeler ise sırasıyla şu şekilde açıklandı: Marmara yüzde 34, Karadeniz yüzde 33.2, Güneydoğu Anadolu yüzde 28.6, Akdeniz yüzde 28.4, Ege yüzde 28 ve Doğu Anadolu yüzde 25.”

Doğuş Otomotiv Scania ve Krone Pazarlama Müdürü Suna Türk ise, halkımızı bu kadar yakından ilgilendiren bir sağlık sorunu hakkında bilinçlendirme çalışmalarında yer almaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirirken, “Bu her insanı yakından ilgilendiren bir sağlık sorunu. Kampanya kapsamında kamyon kooperatiflerinde ve garajlarında da tansiyon konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapılıyor. Böylelikle hizmet verdiğimiz sektörün de bilinçlenmesi için çalışıyoruz.” açıklamasında bulundu.

Tansiyon tırı 12 Mayıs tarihinde Kütahya, 18 Mayıs tarihinde ise İstanbul’da çeşitli kamyon kooperatiflerinde ölçümler gerçekleştirirken, Doğuş Otomotiv çalışanları da tansiyonlarını ölçtürme fırsatı buldular. Scania ve Krone tansiyon tırında görev yapan sağlık yetkilileri özellikle uzun yol şoförlerinde stresten kaynaklanan tansiyon sorunu görülme sıklığının çok fazla yaşandığını belirterek tansiyonlarının normalin altında veya üstünde çıkması durumunda neler yapmaları ve nelere dikkat etmeleri konusunda bilgiler verdiler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim