• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Scania'dan 1.3 milyon km'lik test sürüşü

Scania'dan 1.3 milyon km'lik test sürüşü
Pazardaki en geniş Euro 6 motor gamına sahip Scania, bu motorların geliştirilmesi sırasında birçok test sürüşü yaptı. Testlere katılan 35 aracın katettiği toplam mesafe ise 20 milyon kilometreyi buldu.

Euro 6 normlarına sahip motorlarda en düşük tüketim değerine ulaşan Scania, bu motorların geliştirilme aşamasında toplam 2 yıl boyunca 7 gün 24 saat çalışan Euro 6 motorlu araçlarla toplam 1 milyon 300 bin kilometre test sürüşü gerçekleştirdi. Test sürüşüne katılan 35 aracın kat ettiği toplam mesafe ise 20 milyon kilometreyi buldu. 35 kamyon ve 150 treylerden oluşan filo yaklaşık 50 sürücü tarafından kullanıldı. Scania'nın İsveç/Södertälje'deki fabrikasından Hollanda'daki Zwolle fabrikası arasında ağırlıklı olarak aks, motor ve şanzıman parçaları taşınırken, Zwolle'den genelde boş veya hafif yükler yüklendi. Sürücüler İsveç'ten çıktıktan sonra 650 kilometrelik Kopenhag yolunu ortalama 10 saatte aldılar. Kopenhag'da kurulan Scania merkezinde mola verilirken motor kapanmadan sürücü değişerek aracın devam etmesi sağlandı.

Sadece bakım için durdu

Bazen sadece treyler Kopenhag'da bekleyen yeni çekiciye takıldı ve Zwolle fabrikasına kalan 650 kilometrelik yolu yeni çekici ve sürücü kat etti. Toplam 1.260 kilometrelik parkurda 3 kez sürücü değişimi gerçekleştirildi. Araçlar sadece bakım zamanlarında operasyondan çekildi.

80 KM/S Sabit hız

Test sürüşü aşamasında araçların sabit 80 kilometre hızla gitmelerine özen gösterildi. Dolu gidip daha hafif yüklerle dönen araçların tüm turlarında yaklaşık 34 ton ortalama yük ağırlığı oluşturuldu.

Ramazan'a özel kampanya

Scania, müşteri memnuniyeti odaklı çalışmaları kapsamında satış sonrası hizmetlerde ramazan ayına özel bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında yakıt tüketiminin en önemli parçaları arasında olan yakıt enjektörü yüzde 25'e varan oranlarda indirimle temin ediliyor. Scania müşterileri, yakıt tüketimini ve maliyetini düşüren yakıt enjektörü kampanyasından, Türkiye genelinde bulunan tüm Scania Yetkili Servisleri'nde yararlanabilecekler. Ayrıca motorun sağlıklı çalışmasını sağlayan fan kayışı, kasnak ve gerdirme parçalarında da yüzde 25'e varan indirimler uygulanıyor. 1.200'den fazla parça için gerçekleşen kampanya, Scania Yetkili Servislerinde, 16 Temmuz 2015 tarihine kadar devam edecek. Öte yandan Scania'nın geleneksel hale getirdiği "Eski Dostlar" kampanyası da 31 Temmuz 2015 tarihine kadar uzatıldı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim