• BIST 9524.59
  • Altın 2492.323
  • Dolar 32.5526
  • Euro 34.6859
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

SCAT Havayolları İstanbul seferine başladı

SCAT Havayolları İstanbul seferine başladı
Kazakistan'ın SCAT Havayolları, İstanbul`a uçuş başlattı. Seferler, Şımkent-İstanbul-Şımkent olarak yapılacak.
SCAT Havayolları'nın İstanbul seferleri başladı

Kazakistan'ın SCAT Havayolları, İstanbul`a uçuş başlattı. Seferler, Şımkent-İstanbul-Şımkent olarak yapılacak.
 
İlk seferin bugün yapılması nedeniyle Atatürk Havalimanında tören düzenlendi. Törene Kazakistan`ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın, DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur , SCAT Havayolları Türkiye Temilcisi Casio Air Service Başkanı Mustafa Kadiroğlu ve diğer davetliler katıldı.
 
Açılış konuşmasını yapan Kazakistan`ın Ankara Büyükelçisi Canseyit Tüymebayev, 20 yıl önce Kazakistan`ın bağımsızlığını tanıyan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, kazak halkının bunu hiçbir zaman unutmayacağını söyledi. Tüymenbayev, Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev`in talimatı ve Türkiye sivil havacılık idaresi ile Türk Hava Yolları`nın aktif işbirliğinde açılan bu yeni hattın iki kardeş halkın daha da kaynaşmasına ve aradaki mesafenin kısalmasına vesile olacağını ifade etti.
 
`Halklarımıza Atayurttan Anayurda, Ahmet Yesevi Hazretleri`nin diyarından Hazreti Hacı Bektaş-ı Veli diyarına daha geniş ulaşım imkanları sağlayarak en yoğun nüfuslu güney Kazakistan`ın merkezi olan Şımkent`i İstanbulla bağlamaktayız" diyen Kazak Büyükelçi seferlerin başlamasının çok önemli bir adım olduğunu ifade etti.
 
Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Ahmet Aydın da, günde 100 bin kişiye hizmet veren Atatürk Havalimanı`nın transfer potansiyelinin Şımkent yolcularının hizmetine sunulduğunu belirtti.
 
Şımkent-İstanbul-Şımkent seferleri Çarşamba ve Pazar olmak üzere haftada iki defa yapılacak. SCAT seferleri Boeing 737-300 uçaklarıyla gerçekleştirecek.

www.UlasimOnline.com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim