• BIST 9565.02
  • Altın 2477.844
  • Dolar 32.4796
  • Euro 34.5839
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Schengen vizesine karşılık 'ShamGen'

Schengen vizesine karşılık 'ShamGen'
Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün arasında vizelerin kaldırılmasının ardından, 'ortak pazar' oluşturulması için dört ülke bürokratları İstanbul'da bir araya geliyor.

Schengen, 'ShamGen' oluyor

Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün arasında vizelerin kaldırılmasının ardından, 'ortak pazar' oluşturulması için dört ülke bürokratları İstanbul'da bir araya geliyor.

Avrupa'nın Schengen vizesine karşı Şam kentinden hareket edilerek üretilen ShamGen'in masaya yatırılacağı konferansla, finans ve bankacılık alanlarında daha güçlü ve kalıcı ilişkilerin tesis edilmesi hedefleniyor.

Komşularla sıfır problem politikası çerçevesinde Suriye, Lübnan ve Ürdün ile vizeleri kaldıran Türkiye, bu ülkelerle ilişkileri daha da derinleştirmek için harekete geçti. Dört ülke arasında kurulması öngörülen 'ShamGen' için ilk somut adım atılıyor. Dört ülke arasında kurulacak 'ortak pazarı' şekillendirmek için dört ülkenin ekonomi bürokratları konferansta bir araya geliyor. Bankacılık sistemleri ve ödeme yöntemlerinin masaya yatırılacağı toplantı İstanbul'da 28-29 Mart tarihlerinde yapılacak.

Türkiye'nin son yıllarda komşu ülkelerle geliştirdiği ortak projeler içinde önemli yeri olan ShamGen'den beklentiler büyük. Suriye, Lübnan ve Ürdün'ü içine alan bir bölgesel işbirliği alanı oluşturulması planlanıyor. Bu ülkelerle finans ve bankacılık alanlarında geleceğe yönelik güçlü ve kalıcı ilişkilerin tesis edilmesi hedefleniyor. Bu çerçevede, Türkiye Merkez Bankası'nın ev sahipliğinde, Al-Bank Wal-Mustathmer Group ile ortaklaşa dört ülkenin bankalarını ve düzenleyici otoriteleri İstanbul'da bir araya gelecek. 28-29 Mart 2011 tarihlerinde İstanbul Conrad Otel'de 'Enhancing 'ShamGen' Banking Conference: Turkey, Syria, Lebanon, Jordan' başlıklı uluslararası bir konferans düzenlenecek. Konferansta Türkiye, Suriye, Lübnan ve Ürdün arasında bankacılık konusunda işbirliğini geliştirmek amacıyla önemli konular masaya yatırılacak. ShamGen kapsamında işbirliğini geliştirmede bankalar birliklerinin rolü, ödeme sistemlerinin geleceği, İslami bankacılık uygulamaları, ShamGen ülkelerinin politik ve ekonomik geleceği konuşulacak.

Dört ülkenin merkez bankası başkanları, başkan yardımcıları, bankalar birliği başkanları, banka genel müdürleri ile uluslararası ekonomi ve maliye uzmanlarının konuşmacı olacağı konferansa, finans ve bankacılık çevrelerinden yaklaşık 200 kişinin katılması bekleniyor. Programda İngilizce, Arapça ve Türkçe simültane çeviri yapılacak. 'ShamGen' terimi, Avrupa'nın Schengen vizesine karşı Şam kentinden hareket edilerek, bölge ülkelerinin işbirliğine vurgu yapmak amacıyla üretilmişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim