• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Scorpion Winter kış koşullarına meydan okuyor

Scorpion Winter kış koşullarına meydan okuyor
Dünyanın önde gelen lastik üreticilerinden Pirelli, Scorpion ailesine bir yeni üye daha ekledi. Yeni Scorpion Winter kış lastiği fren mesafesini en aza indirirken, üstün yol tutuş özellikleriyle de sürüş keyfini arttırıyor.

 

Sonbahar ve kış mevsimlerinin zorlu koşullarında fren performansı ve viraj kabiliyeti ile güvenliği garanti eden Scorpion Winter, Eylül ayı itibariyle Türkiye’de pazara sunuldu.
 
Pirelli’nin yüksek performanslı SUV ( 4x4) ve crossover araçlar için geliştirilen yeni Scorpion Winter kış lastikleri Rusya’nın St. Petersburg kentine yaklaşık 80 kilometre mesafede bulunan Igora Park’ta tanıtıldı. Pireli Scorpion Winter gelişmiş yol tutuş teknolojisi ile sonbahar ve kış mevsimlerinin zorlu hava koşullarında yüksek güvenlik sunuyor. 
 
Orta ve Kuzey Avrupa ülkelerinin sert kış iklimine uygun olarak tasarlanan Scorpion Winter, Pirelli mühendisleri tarafından zorlu kış koşullarında üstün güvenlik, yol tutuş ve sürüş keyfi sunmak üzere özel olarak geliştirildi. Pirelli’nin Formula 1’deki deneyimlerinden yararlanılarak geliştirilen Scorpion Winter, yenilikçi bileşenleri, tasarımı ve entegre üretim süreci ile ayrıca dikkat çekiyor. Bu da Scorpion Winter’ı AMG, Audi, BMW, Land Rover, Mercedes, Porsche, Volkswagen ve Volvo gibi dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinin kış lastiği tercihi olmasını sağlıyor. Pirelli’nin tüm premium ürünlerinde olduğu gibi Scorpion Winter lastikleri de özellikle Porsche ve Volkwagen gibi önemli otomobil üreticileri ile işbirliğinde geliştirildi. Böylece Scorpion Winter önde gelen otomobillerin en yeni çekiş kontrolleri ve ABS sistemleri ile en iyi şekilde çalışıyor. 
 
Yeni Scorpion Winter lastikleri aynı zamanda  son yıllarda önemli bir büyüme kaydeden SUV pazarına yönelik olarak geliştirildi. Otomovi sektörünün dünya çapında karşı karşıya kaldıüı ekonomik küçülmeye rağmen, SUV (4x4) satışları özellikle son 3 yılda artış gösteren bir trend izlemekte.   SUV araç satışlarının 2008-2015 yılları arasındaki satış artışının 1.42 milyondan 2.23 milyona çıkması beklenirken, lastik sektöründe de bu artışın yansıyacağı ve şu anda yılda 12,7 milyon adet olan SUV lastik pazarının 4,3 milyonunu kış lastikleri oluşturuyor ve bu da SUV pazarının %34’ü anlamına geliyor ve önümüzdeki dönemde hızla büyümesi bekleniyor. 
 
Rakamlarla Scorpion Winter: 
 
Scorpion Winter’ın sunduğı önemli güvenlik kriterleri: çekiş gücü, fren mesafesi ve viraj alma kabiliyeti ve artırılmış yol tutuştan oluşturuyor. 
 
Karda fren mesafesi (50-0 hız) -10%
Karda çekiş (10-40 hız) +%9 
Islak zeminde fren mesafesi (80-0 hız) - 2,5 metre
Kuru zeminde fren mesafesi (100-0 hız) - 1,7 metre
 
Pirelli Scorpion Winter, karlı zeminde %10 daha kısa mesafesine ve %9 artırılmış çekiş gücüne sahiptir. Pirelli Scorpion Winter azaltılmış dönme direnci ile daha düşük yakıt tüketimi, daha az iç ve dış ses ve daha uzun ömürü garanti etmektedir. Scorpion Winter, yakıt tüketiminde %4 tasaruurf sağlarken, dış seste de daha önceki lastiklere göre 3 desibel daha sessiz olma özelliğine sahip. 
 
Pirelli Scorpion Winter Kış Lastiğinin Doğuş Hikâyesi
 
Pireli Scorpion Winter üç yıllık geliştirme süreci boyunca farklı coğrafya, iklim ve yol koşullarında test edildi. Bu testlerden biri de İspanya’nın Idiada bölgesinde +8 derece ile -32 derece arasında değişen hava sıcaklıklarında 300.000 km’yi bulan testler oluşturuyordu. MIRS (Modüler Entegre Robotize sistem) süreci kullanılarak 16 ile 21 inç aralığında değişen ölçülerde üretilen ve run flat versiyonu da bulunan Scorpion Winter Eylül ayı itibariyle Türk tüketicisi ile buluştu.
 
Yenilikçi Taban Deseni ve Bileşenler
 
Pirelli, yeni Scorpion Winter’ın taban desenini İskandinavya, Orta Avrupa ve Yeni Zelanda gibi ülkelerde gerçekleştirdiği birçok zorlu testin ardından geliştirdi. 
 
Yeni Pirelli Scorpion Winter, performansını optimize eden üç önemli unsurla öne çıkıyor. Bunlardan ilki V- şeklindeki taban deseni; bu taban deseni ile kar ve suyun dışarıya atılması kolaylaşıyor ki bu da daha etkin bir yol tutuş anlamına geliyor. V şeklindeki oluklar aynı zamanda yanal ve uzunlamasına kuvvetler arasında denge sağlayarak şerit değişimi ve dönüşlerde konfor sunuyor. V şeklindeki taban deseni aynı zamanda yokuşlarda ve virajlarda mükemmel yol tutuş, etkin çekiş ve stabilite sunuyor. Bir diğer unsur yeni Pireli Scorpion Winter’ın yapısında polimer kullanılıyor olması. Üçüncüsü ise etkin yol tutuş ve azalan yuvarlanma direnci sağlayan içyapısı.
 
Merkezi iskeletin her iki yanında fazla suyu atmak üzere bulunan iki ya da dörtlü kanalıyla yeni Scorpion Winter’daki kanal sayısı lastiğin büyüklüğüne göre de değişkenlik gösteriyor. Pirelli Scorpion Winter 215 ile 255 arasında değişen farklı taban genişliklerinde üretiliyor. 255’e kadar olan ölçülerde iki kanal yer alırken 265 taban genişliğine sahip lastikte ise dört kanal yer alıyor. 
 
Pirelli Scorpion Winter kış lastikleri sunduğu tırtıl blokları ve olukları sayesinde spor otomobillerdeki en kritik parametreler arasında yer alan fren koşullarında stabilite ve kontrol olanağı sunarken, yokuş aşağı inerken köşelerde otomobilin daha iyi tutunmasına yardımcı oluyor
 
Yeni Scorpion Winter’ın en önemli özelliklerinden biri de desenin altında yatan iç kemer. Yumuşak ve esnek tasarımıyla bu yapı lastiğin temas parçasının azami düzeye çıkmasına ve yol tutuşunu maksimum düzeye çıkarmasına olanak sağlıyor. Scorpion Winter’ın içyapısı özellikle lastiğin genel ağırlığını düşürürken aynı zamanda sürüş anında net bir geri bildirimle sürüş keyfini ve güvenliğini arttırıyor.
 
1.20121102142924.jpg
 
2.20121102142932.jpg
 
3.20121102142939.jpg
 
4.20121102142947.jpg
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim