• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Sea Bright isimli gemi yerinde sökülecek

Sea Bright isimli gemi yerinde sökülecek
Antalya'da 16 Aralık 2010 gecesi fırtınada sürüklenerek falezlere çarpan Bolivya bandralı Sea Bright adlı yük gemisinin yerinde sökümü için Denizcilik Müsteşarlığı'ndan izin çıktı.

Sea Bright isimli gemi yerinde sökülecek

Antalya'da 16 Aralık 2010 gecesi fırtınada sürüklenerek falezlere çarpan Bolivya bandralı Sea Bright adlı yük gemisinin yerinde sökümü için Denizcilik Müsteşarlığı'ndan izin çıktı.

Suriyeli armatörün, geminin sökümü için özel bir sökümcü firmayla anlaştığı bildirilirken, söküm işinin 3-4 ayı bulacağı kaydedildi. Antalya Vali Yardımcısı Turan Eren yaptığı açıklamada, falezlere çarpan ve yüzdürülemediği için 16 Aralık'tan bu yana falezlerin önünde yan yatmış halde duran 108 metre uzunluğunda, 17 metre genişliğindeki Sea Bright adlı geminin yerinde sökümü için Denizcilik Müsteşarlığı'ndan gerekli iznin çıktığını bildirdi.

GEMİ MİLLİLEŞTİRİLECEK

"Gemi Türk bandralı olmadığı için gümrükte onunla ilgili işlem yapılıyor, gemi millileştirilecek" diyen Eren, durumun Suriyeli armatöre alınan iznin yazıyla bildirildiğini söyledi. Armatörün de Metin Yıldırak isimli sökümcüyle geminin yerinde sökümü için anlaştığını kaydeden Turan, "Resmi işlemler bu hafta sonuna kadar tamamlanır ve söküm işine geçilir. Geminin sökülen parçaları limanda gösterdiğimiz yere dubalarla yüzdürülerek nakledilecek. Sea Bright jilet olacak gibi" ifadelerine yer verdi.

Geminin sökümünün 3-4 ayı bulabileceğini bildiren Eren, çevre güvenliği açısından geminin sürekli gözetim altında tutulduğunu söyledi. Eren, "Çevre kirliliğine sebep olacak herhangi bir olaya meydan vermemek için elimizden gelen denetim ve gözetimi yapıyoruz. Geminin oradan bir an önce de kaldırılması için yardımcı oluyoruz" dedi. Saatteki hızı zaman zaman 124 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle 15'i Mısır, 2'si Suriye ve 1'i Sudan vatandaşı 18 mürettebatlı Sea Bright adlı gemi, 16 Aralık 2010'da liman açıklarındayken sürüklenmiş ve Yavuz Özcan Parkı önünde falez kayalıklarına çarparak yan yatmıştı. Gemideki mürettebattan 17'si kurtarılmış, çarpışmadan önce denize atlayan aşçı Kotb ABD El Lah Mohamed Hoseen'in cesedi 5 gün sonra sahile vurmuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim