• BIST 9693.46
  • Altın 2509.35
  • Dolar 32.5753
  • Euro 34.7611
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Sea Lines Ro-Ro tam kapasiteyi yakaladı

Sea Lines Ro-Ro tam kapasiteyi yakaladı
İlk seferlerini Akport-Ilichevks arasında yapan Sea Line, 18 Mayıs’tan bu yana Haydarpaşa-Ilichevks arasında yapıyor.

Sea Lines Ro-Ro tam kapasiteyi yakaladı

18 Mayıs’tan bu yana Haydarpaşa Limanı’ndan kalkış yapan Ropax gemisi Sea Partner bu kez TIR ve sürücülerini değil özellikle Rusya ve bölge ülkelerine taşıma yapan uluslararası nakliyecileri ağırladı. Mart ayından bu yana İstanbul ile Ilichevks arasında Ro-Ro seferleri düzenleyen Sea Line’ın lansması gemide yapıldı.

Tanıtıma Sea Lines Yönetim Kurulu Başkanı Johan Eklund adına Mathias Eklund, Dabkovic Deniz Acenteliği A.Ş Genel Müdürü Kadir Kaya, Ukrayna İstanbul Başkonsolus Bohdan Yarelmenko, İstanbul Vali Yardımcısı Emin Çolak, Ilichevks Liman Müdürü Daniil Efanov’un yanı sıra UND İcra Kurulu Başkanı Mine Kaya, Genel Sekreter Fevzi Çakmak ile çok sayıda uluslararası nakliyeci katıldı.

Törende konuşan Mathias Eklund, Mart ayında Tekirdağ’dan başlayan seferlerin Mayıs’tan bu yana İstanbul Haydarpaşa’dan devam ettiğinin hatırlatarak; seferlerin daha da iyileştirilmesi için çalışmalara devam ettiklerini vurguladı. “İyi bir servisin olması için iki limanda da hızlı ve kaliteli operasyon olmalı.” diyen Eklund özellikle Ukrayna Liman İdaresi’ne seferlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti. Şirket olarak her iki ülkenin gümrük idaresine yardımcı olmak için çalıştıklarını dile getiren Eklund; “Seferler daha da iyileşecek.” dedi.

Ukrayna İstanbul Başkonsolus Bohdan Yarelmenko da Ukrayna ile Türkiye arasındaki ticari ilişkilerin son 1 yılda önemli bir ivme kazandığını, ticaret hacminin gelecek yıl kriz öncesi rakam olan 8 milyar Dolar’a çıkmasının beklendiğini ifade etti. Ukrayna ve Türkiye hükümetlerinin özellikle taşımacılıkta çalışan firmalara önem verip taşımacılığın kolaylaşması için şartlar oluşturduğunu belirten Başkonsolos Yarelmenko Konsolosluk olarak her tür yardımı vereceklerini bildirdi.
İstanbul Vali Yardımcısı Emin Çolak da konuşmasında Türkiye’nin ihracatının yüzde 33’ünün, ithalatının da yüzde 36’sının İstanbul’dan yapıldığını vurgulayarak; “Bu büyük bir rakam. Avrupa’ya yapılan ihracat ve ithalatta karayolu önemli bir unsur ama hem zaman sorunu var hem de maliyetler artıyor. Bu Ro-Ro seferi ile 24 saatte Ukrayna’ya gidilebiliyor. Hem ihracatçılar hem ithalatçılar rahatlayacak.” diye konuştu.

2. gemi sefere çıkmaya hazırlanıyor

Sea Line Ro- Ro Satış ve Pazarlama Müdürü Gamze Kurt, Mart ayında ücretsiz seferlere sadece 17 araçla yola çıkan Sea Partner gemisinin tam doluluk ile demir aldığının altını çizerek, seferlere ilgi böyle devam ederse ikinci geminin Temmuz ayında devreye alınabileceğini söyledi. Kurt; Haydarpaşa’dan kalkmaya başladığımızdan bu yana tam doluluk ile hareket ediyoruz. Bu arada şu an frigo araç alamıyoruz. Frigo araç alımına da başladığımızda doluluk oranlarımızın daha da iyi olacağını düşünüyorum. Bu nedenle Temmuz ayında 2. gemiyi de devreye alabiliriz.” dedi. Sea Partner’in Ropax gemisi olduğunu söyleyen Kurt, sürücülerin konforunun da en üst seviyede tutulduğunu ifade ederek; yolcu gemisi rahatlığında yolculuk imkânı sunduklarını dile getirdi.

Sorunlarını ortadan kaldırdığını ifade eden Kurt, Romanya’ya 3-4 günde gidecek bir TIR’ın Ro- Ro ile 24 saatte Ukrayna’ya geçebileceğini oradan da transit geçiş ile Romanya’ya çok kolay ulaşabileceğini de kaydetti.

Kaynak: tasimacilar.com

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim