• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Seabird Bodruma uçuşunu gerçekleştirdi

Seabird  Bodruma uçuşunu gerçekleştirdi
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, ilk kez tarifeli olarak deniz uçakla seferleri yapılmaya başlandı.

Seabird  Bodruma uçuşunu gerçekleştirdi

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, ilk kez tarifeli olarak deniz uçakla seferleri yapılmaya başlandı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, ilk kez tarifeli olarak deniz uçakla seferleri yapılmaya başlandı. Bugün Haliç- Alaçatı- Bodrum seferini yapan deniz uçağı 8 yolcusuyla Yalıkavak Koyu'na indi. Deniz uçağın İlk yolcularını aralarında ilçeye bağlı Yalıkavak Beldesi'nde yaşayan Ali Şen ile birlikte bir grup karşıladı.

Türkiye'nin ilk deniz uçağı havayolu olarak geçen 28 Haziran'da faaliyete geçen Seabird (Deniz Kuşu) Havayolları, İstanbul Haliç'ten kalkışını gerçekleştirerek Alaçatı'nın ardından Bodrum'a indi. Yalıkavak Koyu'ndaki Frenk Azmağı'nda bulunan SUTA (Sualtı Teknolojileri Araştırma Enstitüsü) İskelesi'ne yanaşan deniz uçağını Yalıkavak'ta oturan Fenerbahçe eski Başkanı Ali Şen, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, İskender Arıoba, ve belediye personeli karşıladı. İlk seferini yapan 'Twin Otter' isimli 17 kişilik deniz uçağı saat 15.40'da Haliç'ten havalandı. 17.15'te Alaçatı'ya inen, burada bir kısım yolcuyu indirip yakıt takviyesi yapan uçak, 18.30'da Yalıkavak Koyu'ndaki Frenk Azmağı'na geldi.

EKİM AYINA KADAR SEFER OLACAK

Türkiye'nin ilk deniz uçağı havayolu olduklarını belirten Seabird Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Kürşad Arusan, "İlk uçuşlarımızı Haliç'ten başlatarak ilk önce Alaçatı'ya gerçekleştirdik. Daha sonra Bozcaada'yı başlattık. Bugün de Bodrum'u ve Alaçatı'yı birbirine bağladık. İstanbul'dan Alaçatı aktarmalı Bodrum'a seferler olacak. Bu yıl maalesef Haliç'le Bodrum arasında düz uçuşlarımız olmayacak. Önümüzdeki hafta bir uçağımız daha gelecek. O uçakla da birçok noktaya seferimizi yapacağız. Ekim ayına kadar seferlerimiz devam edecek. Kış ayı boyunca da özel sürprizlerimiz olacak. Dünyanın en iyi kabul görmüş çift motorlu deniz uçağı, yıllardır yolcularını güvenle taşıyor. Kaptanlarımız oldukça tecrübeli beş kıtada görev yapmış Kanadalı pilotlardır. Türk kaptanlarımız da uçuş eğitimlerini tamamladıktan sonra bayrağı teslim alacaklar" dedi.

Alaçatı'dan deniz uçakla Bodrum'a gelen yolculardan Burcu Özbakır, "Çok güzel bir uçuş gerçekleştirdik. İlk defa deniz uçağına binmenin heyecanını yaşadım. Yürüyerek bile göremeyeceğimiz, muhteşem güzel yerler gördük. Çok konforlu ve keyifli bir yolculuk gerçekleştirdik. Deniz uçağı her fırsatta kullanmaya devam edeceğim" dedi.

Bodrum'a ilk kez deniz uçağı ile inen kişinin, kendisi olduğunu belirten Ali Şen, "Buraya 1970'li yılların ortasında deniz uçağı ile inen ilk kişi benim. Bu evler yoktu. İnsanlar koşturarak geldi. Uçağın denize düştüğünü sandılar. Programlı olarak İstanbul'dan buraya uçmak isteyen, trafikten kurtulmak isteyenler için çok güzel bir fırsat. Benim için de gayet iyi oldu. Bir ayağım İstanbul'da olduğu için her fırsatta kullanmaya çalışacağım" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim