• BIST 9644.77
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

SEABIRD deniz hava taksi uçuş iznini aldı

SEABIRD deniz hava taksi uçuş iznini aldı
Türkiye’nin suya iniş kalkış yapabilen ilk hava taksi/havayolu şirketi Seabird, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden uçuş iznini aldı.

Seabird, Kanada yapımı 19 kişilik Twin Otter uçaklarıyla, İstanbul’u Akdeniz ve Ege’nin tatil beldelerine bağlayarak bölgesel yolcu taşımacılığı yapacak.

Türkiye’nin suya iniş kalkış yapabilen ilk hava taksi/havayolu şirketi Seabird Havayolları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nden (SHGM) uçuş iznini aldı.

SHGM İnceleme Komisyonu Olağan Toplantısı’nda Seabird’e verilen ön izni takiben, 2 Ekim Pazar günü “Deniz uçakları ile hava taşıma işletmeciliği yönetmeliği” Resmi Gazete‘de yayımlandı. 18 aylık hazırlık sürecinden geçtikten sonra ön iznini alan ve alt yapı yatırımlarını tamamlamak üzere olan Seabird Havayolları, Akdeniz ve Ege kıyıları başta olmak üzere Türkiye’nin uçulmayan noktalarına uçabilecek.

2012 yılının ilkbahar aylarında planlı seferlerine başlayacak olan Seabird Havayolları, Çeşme Alaçatı’yı üs yaparak 2014’ten itibaren onlarca farklı noktaya uçmayı hedefliyor. Şirket, İstanbul’da ise kalkışlarını Haliç ve Kalamış’tan gerçekleştirmeyi planlıyor.

Akdeniz ve Ege kıyılarının yanı sıra kış turizmine de hizmet vermek isteyen Seabird, bölgesel havacılığı da destekleyerek, karadan ve denizden uçulmayan noktaları güvenli bir şekilde bir araya getirmeyi planlıyor. Havayolu şirketi, özel olarak uçak kiralamak isteyenlere de charter seferleri ile hizmet verecek.

Seabird Havayolları uçuşlarını Kanada yapımı, havacılık sektöründe güvenliği ve performansıyla kabul görmüş çift motorlu “De Havilland DHC-6 Twin Otter” uçakları ile gerçekleştirecek.

Twin Otter, güvenilirliği ve sağlamlığının yanı sıra, sahip olduğu çok yönlülüğü ile havalimanı bulunmayan, basit imkanların sağlanabildiği farklı noktalara dahi uçuş imkanı tanımakta. Su üzerine “float”ları, karlı-buzlu noktalara kızakları, havalimanlarına ise tekerlekleri ile iniş-kalkış yapabilen Twin Otter’lar, 19 kişilik kapasite segmentinde dünyanın en fazla talep gören uçaklarından biri konumunda bulunuyor.

Seabird Havayolları aynı zamanda uzman bir ekibe sahip. Bu ekip, Kuzey Kutubu'ndan Güney Kutubu’na kadar, dünyanın birçok yerinde uçuş tecrübesine sahip kaptan pilotlardan oluşuyor. Twin Otter uçaklarında asgari 6 bin saat uçuşu bulunan, toplamda on binlerce saatlik eğitim ve tecrübesi olan Kanadalı kaptan pilotlara, Türk pilotlar eşlik edecek.

Öte yandan havayolunun teknik ekibi ise bilgi ve tecrübesini, Twin Otter uçaklarında dünyanın en büyük filosuna sahip olan Kanada’lı Kenn Borek ünvanlı kuruluşun 40 yıl boyunca elde ettiği deneyimlerinden alıyor. Seabird Havayolları, birinci sınıf uçuş emniyeti ve hizmet anlayışıyla, pist şartını ortadan kaldırarak suya iniş/kalkış yapabilen Türkiye’nin ilk yolcu uçaklarıyla yeni bir dönem başlatıyor.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim