• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Seabird, yaza uçmaya hazırlanıyor

Seabird, yaza uçmaya hazırlanıyor
Türkiye'nin ilk deniz-kara entegre havayolu şirketi Seabird Hava Yolları, 1 Haziran'da tarifeli uçuşlara başlamayı planlıyor.

Seabird, yaza uçmaya hazırlanıyor

Türkiye'nin ilk deniz-kara entegre havayolu şirketi Seabird Hava Yolları, 1 Haziran'da tarifeli uçuşlara başlamayı planlıyor.

Seabird Havayolları Genel Müdürü Kürşad Arusan, yaptığı açıklamada, Seabird Airlines olarak, hem bölgesel hem de deniz uçağı taşımacılığında bir ilki gerçekleştireceklerini söyledi.

İstanbul ile Ege ve Akdeniz bölgeleri arasında hava ulaşımı yapılmayan önemli kıyı kentlerini, güvenli şekilde buluşturmayı amaçladıklarını ifade eden Arusan, bu kapsamda, 14 Şubat 2012'de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nden gerekli izinlerin alındığını, uçuşları gerçekleştirecekleri 19 kişilik çift motorlu Twin Otter uçağı ile 16 Mart'ta ilk uçuşlarını gerçekleştirdiklerini hatırlattı.

Arusan, bu uçuşun ardından Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret ederek planlanan Çanakkale bölgesi, Bozcaada, Gökçeada ve Assos seferlerinin altyapı çalışmaları ile ilgili bilgilendirmede bulunduklarını ifade etti.

Kürşad Arusan, deniz operasyonlarına geçiş öncesi Seabird'ün yönetim ekibiyle altyapı incelemelerinde bulunmak üzere Alaçatı ve Bozcaada'ya indiklerini de söyledi.

Bu kapsamda, 30 Mart'ta İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na, 31 Mart'ta ise altyapı incelemelerinde bulunmak üzere operasyonların merkezi olması hedeflenen Alaçatı'daki toprak piste iniş yaptıklarını kaydeden Arusan, seyahat kapsamında 2 Nisan'da İzmir Valisi Cahit Kıraç'ı makamında ziyaret ederek, planlanan Ege Bölgesi, İzmir, Alaçatı, Efes seferlerinin altyapı çalışmaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunduklarını, Vali Kıraç'ın da söz konusu uçuşları sıcak karşıladığını anlattı.

İzmir/Alaçatı uçuşlarını takiben Seabird Havayolları'nın, 6 Nisan'da operasyonlarının başlaması ile en önemli uçuş noktalarından biri olacak Bozcaada'da çim piste indiğini belirten Arusan, ''Bu özel uçuş ile Seabird, Türkiye'de Bozcaada'ya inen ilk yolcu uçağı oldu'' dedi.

Deniz-kara entegre havayolu taşımacılığını güvenli şekilde bir araya getirmeyi hedeflediklerini anlatan Arusan, ikinci uçağı da Mayıs ayının ilk haftasında getireceklerini belirtti. Arusan, şunları söyledi:

''Ruhsatımızı aldık. Artık uçmamızın önündeki tüm engeller kalktı. Call Center'ımız ve web sitemiz 16 Nisan'da aktif hale gelecek, web sitemizde 16 Nisan itibariyle yaz fiyatlarımız ilan edilecek. 30 Nisan'da bilet satışına, 1 Haziran itibariyle de tarifeli uçuşlara başlamayı planlıyoruz.

Tarifeli uçuş noktaları ilk etapta karşılıklı seferler olarak İstanbul-Alaçatı, Alaçatı-Bodrum, İstanbul-Bozcaada şeklinde planlanıyor. Operasyonlarımızın başlaması ile uçacağımız diğer noktalar da İstanbul–Gökçeada, İstanbul–Çanakkale, Alaçatı–Gökçeada, Alaçatı–Marmaris, Alaçatı–Antalya, Alaçatı–Fethiye, Alaçatı–Göcek olacak. Özel charter uçuş hizmetimizde ise rota müşteriler tarafından belirlenecek.''

'2014'te 6 deniz uçağı daha gelecek''

İki deniz uçağıyla uçuşlara başlayacaklarını belirten Arusan, 2014 yılında ise 6 deniz uçağının daha alınmasına yönelik anlaşmaları yaptıklarını bildirdi. Arusan, gerekli izinlerin alınması halinde uçak sayısını daha erken artırabileceklerini kaydetti.

Deniz uçaklarının 200 metreden bile kalkış yapabildiğini belirten Arusan, bu uçakların 5 saat havada kalma kabiliyetine sahip olduğunu söyledi. Günlük olarak, uçakların kapasitesi dahilinde maksimum sayıda karşılıklı uçuş yapmayı planladıklarını anlatan Arusan, deniz uçaklarıyla ilgili çalışmaları sonrasında taleplerin gelmeye başladığını kaydetti.

Kanada'da deniz uçaklarının, göllerdeki doğal yaşama katkı sağlamak amacı ile su sirkülasyonunu arttırması sebebiyle göllere indirildiğini bildiren Arusan, Türkiye'de de göllerin açılması halinde göllere inebileceklerini söyledi.

Seabird Havayolları'nın denizden denize uçuşları gerçekleştireceği, 19 kişilik çift motorlu Twin Otter uçakları sadece suya iniş kalkış yapmakla kalmıyor, birkaç saatlik çalışma sonucu floatları çıkarılarak yerine takılabilen tekerlekler sayesinde toprak zemine ya da kızakları sayesinde kara iniş yapabiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim